Firma Romfelt Real Estate, la care sunt actionari Cristian Sima, fost membru al Consiliului de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti, Dan Pascariu (foto), presedintele Unicredit Tiriac Bank si Calin Andrei Zamfirescu, avocat asociat in cadrul firmei de avocatura Zamfirescu Racoti Predoiu va imprumuta pana la 40 milioane euro de la Alpha Bank Romania pentru a finanta un proiect imobiliar
Imprumutul este contractat pe o perioada de doi ani si este garantat cu ipoteca asupra unui teren cu o suprafata de 13.815 metri patrati situat in sectorul 2 din Bucuresti.

Proiectul, care va cuprinde locuinte, va fi construit de firma Bogart, selectata ca antreprenor general in urma unei licitatii.

De asemenea, in adunarea generala din luna iulie a fost aprobata modificarea plafonului de indatorare al Romfelt Real Estate fata de asociati, de la cinci milioane euro la sase milioane euro. Actionarii vor indica pana pe 31 august apartamentele pe care doresc sa le cumpere si vor achita contravaloarea TVA-ului aferent pretului de cumparare.

Pana la finele verii, actionarii trebuie sa indice locuintele pe care doresc sa le cumpere in cadrul proiectului si sa achite contravaloarea TVA aferent pretului de achizitie.

Actionarii companiei sunt compania olandeza Aktiva Sei BV care detine 34% din capitalul social, societatea Vim Holding Ltd inregistrata in Insulele Virgine Britanice cu 15,27% din actiuni, Sima Cristian cu 18% din actiuni, Dan Pascariu cu 7,38% din actiuni, Zamfirescu Calin Andrei cu 4,94% din actiuni, Tarnoveanu Stan cu 4,94% din actiuni, Lustig Adrian cu 10,83% din actiuni si Stanescu Iuliana cu 2,97% din capitalul social. Stan Tarnoveanu este avocat asociat in cadrul firmei condusa Calin Andrei Zamfirescu, iar Adrian Lustig, scriitor si om de afaceri

Rom­­­felt Bucuresti, specializata in productia de pasla si postavuri, si-a schimbat obiectul de activitate in dezvoltator imobiliar.

Dan Pascariu este unul din cei mai renumiti oameni din sistemul bancar din Romania. Si-a inceput cariera in Banca Romana de Comert Exterior in anul 1973. Dupa cateva luni de practica in diverse departamente ale bancii, a fost numit economist in cadrul Directiei Internationale. S-a ocupat de relatiile cu bancile corespondente, in principal de bancile anglo-saxone si a fost responsabil cu negocierea contractelor de credite externe sindicalizate acordate Romaniei in a doua parte a anilor ‘70, de institutiile financiare internationale.

Cristian Sima, fost membru al Consiliului de Administraþie al Bursei de Valori Bucuresti, este absolvent de matematica. Din 1997 ocupa functia de director general al WBS Romania (Worldwide Brokeraj Services). In perioada 1991 – 1993 a fost profesor la facultatea de Stiinte Economice si Bancare din Siena Italia.

Calin Andrei Zamfirescu este unul din expertii de marca din Romania in domeniul litigiilor si arbitrajului, acordand servicii de asistenta juridica unor clienti de prima importanta in cadrul procedurilor de arbitraj si in cadrul unor litigii interne si internationale. De asemenea, Zamfirescu este si Presedinte al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, incepand cu anul 1999.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri