Bulgaria si Romania sunt locatii atractive pentru invetitori datorita aderarii la Uniunea Europeana, cresterii economice, preturilor mici la proprietati si scaderii puterii de cumparare a populatiei.

Un numar mare de investitori internationali si-ai indreptat interesul catre sud-estul Europei, multe dintre proiecte valorand miliarde euro.

Cele doua tari si-au marit potentialul dezvoltarii proprietatilor industriale, mai ales dupa boom-ul de pe piata constructiilor rezidentiale si de birouri. Numerosi investitori locali si straini au inceput proiecte in constructia de depozite si baze de logistica.

Citeste si:

Romania a devenit un punct de interes pentru companiile de investitii inca de acum cateva luni. Multe dintre companii au considerat piata un intreg si au inclus si Bulgaria printre proiectele de investitii.

Principalul factor care a influentat deciziile lor de investitii a fost piata relativ mica de proprietati din Bulgaria, de aceea majoritatea eforturilor de investitii au fost concentrate in Europa Centrala si Romania.