Romania ofera anul acesta peste 430.000 de metri patrati de spatii industriale, in timp ce Bulgaria ofera peste 950.000 de metri patrati in orasele Sofia si Plovdiv, conform unui studiu al companiei de consultanta Colliers International.
Bulgaria si Romania sunt locatii atractive pentru invetitori datorita aderarii la Uniunea Europeana, cresterii economice, preturilor mici la proprietati si scaderii puterii de cumparare a populatiei.

Un numar mare de investitori internationali si-ai indreptat interesul catre sud-estul Europei, multe dintre proiecte valorand miliarde euro.

Cele doua tari si-au marit potentialul dezvoltarii proprietatilor industriale, mai ales dupa boom-ul de pe piata constructiilor rezidentiale si de birouri. Numerosi investitori locali si straini au inceput proiecte in constructia de depozite si baze de logistica.

Romania a devenit un punct de interes pentru companiile de investitii inca de acum cateva luni. Multe dintre companii au considerat piata un intreg si au inclus si Bulgaria printre proiectele de investitii.

Principalul factor care a influentat deciziile lor de investitii a fost piata relativ mica de proprietati din Bulgaria, de aceea majoritatea eforturilor de investitii au fost concentrate in Europa Centrala si Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri