Numarul autorizatiilor de constructie pentru cladiri rezidentiale a ajuns in primele sapte luni ale anului la 31.565, in crestere cu 23,9% fata de perioada similara a anului trecut, informeaza Institutul National de Statistica (INS).
Potrivit datelor INS, s-au inregistrat cresteri ale numarului de autorizatii in toate regiunile de dezvoltare. Cele mai importante cresteri s-au localizat in zona Sud-Muntenia unde numarul autorizatii a crescut cu 1.213, Bucuresti–Ilfov cu 1.003 mai multe, Nord-Est cu 815 si Centru cu 754 autorizatii.

In luna iulie 2007 au fost eliberate un numar de 5.526 autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, numarul lor inregistrand o scadere cu 4,6% fata de nivelul lunii anterioare si o crestere cu 6,4% fata de luna corespunzatoare a anului precedent.

In patru din cele opt regiuni de dezvoltare s-a inregistrat o crestere a numarului de autorizatii eliberate pentru cladiri rezidentiale. Aceasta tendinta s-a manifestat in regiunile de dezvoltare, Sud-Muntenia (+208 autorizatii), Centru (+145 autorizatii), Bucuresti-Ilfov (+19 autorizatii), Nord- Est (+10 autorizatii).

In regiunile de dezvoltare Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia si Sud-Est s-au inregistrat scaderi ale numarului de autorizatii eliberate pentru constructia de cladiri rezidentiale.

In luna iulie 2007 au fost eliberate cu 332 mai multe autorizatii pentru cladiri rezidentiale decat cele inregistrate in aceeasi luna a anului precedent. Cele mai importante cresteri s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare: Sud-Muntenia (+284 autorizatii ) si Centru (+137 autorizatii ). Regiunile de dezvoltare in care s-au inregistrat scaderi ale numarului de autorizatii pentru cladiri rezidentiale au fost: Regiunea Vest (-151 autorizatii ) si Sud – Est (-68 autorizatii ).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri