Compania specializata in afaceri imobiliare Conect Business Park (COEC) ar putea cumpara terenuri cu o suprafata de 9 hectare, in comuna Balotesti, sat Saftica, in urma acordului din partea actionarilor
Reprezentantii companiei s-au abtinut in a da detalii despre suma prevazuta pentru aceste tranzactii, mentionand ca aceasta va fi comunicata dupa realizarea deal-ului.

Actionarii companiei au aprobat in data de 15 august diminuarea capitalului social cu 5,52 milioane lei, de la 16,21 milioane lei pana la 10,69 milioane lei. Diminuarea capitalului social s-a facut prin reducerea valorii nominale a unei actiuni de la 13,36 lei la 8,81 lei si a survenit ca urmare a pierderilor de 3,73 milioane lei din anii precedenti si din diferenta neamortizata a unor mijloace fixe in valoare de 1,786 milioane lei.

In urma diminuarii, Conect Business Park are un capital social de 10,69 milioane lei, divizat in peste 1,21 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 8,81 lei. Actionarul majoritar al Conect Business Park este compania Tina Pack Co SRL, care detine 97,09% din totalul titlurilor, potrivit NewsIn.

In martie, compania a mai achizitionat doua terenuri in Saftica, pentru suma de 3,5 milioane euro. Astfel, Conect Business a platit 2,7 milioane euro catre firma ICI SA, de la care a primit in schimb un teren de 38.400 mp si cladirile aferente cu o suprafata de 3.400 mp, iar restul sumei de 800.000 euro a fost platita unor persoane fizice, de la care a primit in schimb un teren de 2.643 mp si cladirile aferente cu o suprafata de 495 mp. Tot in martie, compania a mai cumparat un teren de 623 mp in Predeal, pentru suma de 400.000 euro.

Compania a afisat in primul semestru din 2007 un profit net de 63.500 lei, venituri totale de 4,51 milioane lei si cheltuieli totale de 4,38 milioane lei.

Conect Business Park are ca obiect de activitate productia de aparate pentru distributia si comanda electricitatii, precum si afacerile imobiliare. Compania detine imobilul de birouri omonim, situat in nordul Bucurestiului, care ocupa o suprafata de 12.500 mp.

Titlurile companiei se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sectiunea XMBS, sub simbolul COEC. Capitalizarea companie este de 77,92 milioane lei (23,47 milioane euro), corespunzatoare cotatiei de 64,20 de lei, inregistrata in sedinta din 28 august.

Conect Business Park a inregistrat, in anul 2006, un profit net de 397.787 lei si o cifra de afaceri de 7,56 milioane lei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri