Buget de 2,5 mld. euro pentru construirea a 16.000 de apartamente

Copper Beech Group va investi 2,5 miliarde euro in urmatorii cinci ani pe piata imobiliara din Romania pentru a construi 16.000 de locuinte in Bucuresti si in zonele limitrofe, compania detinand deja 600 de hectare de teren pentru dezvoltarea proiectelor, au declarat reprezentantii companiei.

"Ne vom concentra pentru inceput pe constuctia de imobile pe piata din Bucuresti, urmand ca pe viitor sa construim si vile de lux, dar si case pentru clasa medie", a declarat directorul general Copper Beech, Diwaker Singh.

Copper Beech si-a lansat astazi primul proiect pe piata romaneasca de real-estate, Blue Tower, a carui investitie se ridica la circa 30 milioane de euro, bani care provin o parte din fonduri proprii (aprox. 16 mil. euro), iar o alta parte dintr-un credit Alpha Bank (14 mil. euro). Lucrarile de constructie, executate de Total Confort, au fost demarate in urma cu aproximativ o luna si vor fi finalizate la jumatatea anului 2009.

Cladirea, construita pe un teren de 5.500 mp din zona Colentina (strada Fabrica de Gheata), va avea 16 etaje, si 156 de apartamente (de la garsoniere pana la penthouse-uri), dintre care 95% vor avea vedere atat catre lac (Plumbuita), cat si catre parc. Garsonierele au o suprafata medie de 45 mp, apartamentele cu doua camera - 79 mp, cele cu trei camera - 120 mp, cele cu 4 camere - 170 mp, iar penthouse-urile - 200 mp.

Pretul locuintelor variaza intre 1.400 - 1.580 de euro/mp construit. Cladirea va dispune de locuri de parcare subterane si supraterane (11.000 euro fara TVA), garaje (12.000 euro fara TVA) si boxe (5.000 euro fara TVA).

A fost creat, de asemenea, Clubul Copper Beech, in parteneriat cu marci renumite, precum LG, Franke sau Mobexpert, astfel incat beneficiarii locuintelor sa se poata bucura de oferte preferentiale din partea acestor companii.

Reprezentantii Eurisko, agentul exclusiv de vanzare al proiectului BlueTower, au anuntat ca pana in acest moment aproximativ 70% din locuinte au fost deja contractate. Compania Copper Beech a fost infiintata in anul 2006 si activeaza in prezent doar pe piata romaneasca.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Guvernul promite finanțarea chiriilor pentru retailerii din mall-uri
Setari Cookie-uri