Dezvoltatorul Belrom va investi pana la 450 milioane euro in Romania pana la finele lui 2010 in constructia mai multor parcuri de retail, dintre care unul in Bucuresti, in zona Colentina

"In prezent am inceput mai multe proiecte in Romania, insa pana acum am terminat de construit doar parcul de retail din Sibiu. Acesta a fost vandut Fondului de Investitii North Real Estate pentru 83 milioane euro. Investitia initiala a fost intre 50-55 milioane euro. Al doilea parc de retail, cel din Targu Mures va fi terminat pe 24 octombrie, cand va fi deschis si un shopping mall, pe langa cei trei mari retaileri prezenti deja: Media Galaxy, Baumax si Auchan. Investitia s-a ridicat la 60 - 65 milioane euro, parcul avand o suprafata de 40 hectare", a declarat reprezentantul companiei Decoopman Carl.

Compania intentioneaza sa mai dezvolte anul viitor in tara inca trei sau patru parcuri de retail in Bacau, Braila, Focsani si Deva. De asemena, in 2009, Belrom va dezvolta si alte proiecte in Ramnicu Valcea, Drobeta Tr. Severin si Botosani. Unul din cele mai importante proiecte ale companiei va fi parcul de retail din Colentina, pe o suprafata de noua hectare, investitia totala ridicandu-se la circa100 milioane euro, dintre care 60 milioane euro a costat doar terenul pe care va fi amplasat parcul.

Belrom este detinut in proportie de 80% de trei parteneri belgieni, Decoopman Carl, Vanden Bedsche Steven si Danneels Hendrik.

Dezvoltarea proiectelor din Romania va fi suportata din capitalul Belrom dar si din finantari ale diverselor banci, cea mai importanta KBC din Belgia. Potrivit reprezentantolor Belrom, compania lucreaza si cu banci din Romania, precum Unicredit sau ING.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Setari Cookie-uri