Pretul de vanzare pentru magazinele din marile centre comerciale aflate momentan in constructie in Capitala Bulgariei a ajuns la 3.000 euro pe metru patrat, datorita cererii extrem de mari de pe piata, potrivit Sofiaecho, citat de NewsIn.

"Cererea de pe piata imobiliara din Sofia, Capitala Bulgariei este foarte ridicata, cele mai cautate fiind mall-urile si centrele comerciale situate pe strazile principale din oras", scrie Sofiaecho.

In prezent se construiesc opt-noua mall-uri in Sofia, iar pretul de vanzare al spatiilor comerciale a crescut cu 50% fata de anul trecut.

Cele mai scumpe centre sunt intalnite pe una din strazile principale din orasul Sofia, in cartierul Vitosha, unde preturile au inceput sa creasca inca de la inceputul anului. Chiria lunara variaza intre 180-200 euro pe metru patrat, iar pretul de vanzare ar putea ajunge la 22.000 euro pe metru patrat.

In celelalte centre comerciale din centrul Capitalei chiriile lunare sunt de circa 127 euro pe metru patrat, iar preturile de vanzare variaza intre 4.000 si 8.000 euro metrul patrat

Piata se asteapta sa se dezvolte pe segmentul mijlociu in complexele cu magazine. Cele mai multe ansambluri vor fi construite in vecinatatea Sofiei. O parte din investitii vor fi in centre logistice, un segment de piata care nu este prea dezvoltat.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Optim Project Management: Casa Radio si Gara, posibile mall-uri
Setari Cookie-uri