Compania Romanian Retail Development (RRD), un joint venture format din Redevco Europe si EMCT Romania, si-a propus achizitia de terenuri in mai multe orase din tara si vizeaza constructia de centre comerciale in urma unor investitii totale de peste 500 milioane euro in urmatorii cinci ani.
"De saptamana viitoare vom incepe sa stabilim locatiile unde ne vom implementa proiectele si apoi urmeaza sa achizitionam terenurile. Putem spune ca noua companie formata se va axa pe dezvoltarea unor proiecte cu suprafete cuprinse intre 25.000-100.000 mp in cateva dintre cele mai importante orase ale Romaniei", a declarat directorul managerial pentru Europa Centrala al Redevco, Jorg Bitzer.

Potrivit partenerilor de afaceri de la EMCT Romania, noua companie are ca tinta dezvoltarea a minim doua proiecte de retail in orase cu peste 100.000 de locuitori. "Vizam unul din primele cinci orase mari din tara si cautam un teren destul de mare pentru a ne pune in practica proiectele. Vrem sa realizam centre comerciale care sa atraga si nu sa facem doar niste simple cutii", a spus directorul EMCT Romania, Michael Richard.

Redevco, parte a Cofra Holding, detine unul dintre cele mai mari portofolii de retail real estate din Europa. Compania este o prezenta activa in 20 de tari din Europa, dezvoltand si asigurand managementul unui portofoliu de proprietati de retail in locatii importante din cele mai mari orase din Europa. Acest portofoliu, ce include de asemenea si cladiri de birouri si centre logistice, este alcatuit in prezent din peste 1.000 de proprietati, cu o valoare estimata de circa 6,9 miliarde euro. Redevco estimeaza ca pana la sfarsitului anului 2010 va detine un portofoliu de zece miliarde de euro.

EMCT Romania este prezenta pe piata romaneasca din 1998, fiind unul dintre cei mai mari dezvoltatori, cu un portofoliu important, ce include dezvoltarea de proiecte pentru Carrefour, Cora, Bricostore, Baumax, Mobexpert, Mediagalaxy. EMCT a investit pana in prezent peste 210 milioane euro in 186.000 metri patrati de proiecte de real estate finalizate.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri