Investitorii se orienteaza catre zonele de sud, est si vest ale Bucurestiului chiar daca preturile au crescut intrucat oferta de terenuri din centrul si de nordul Capitalei nu mai este la fel de numeroasa si accesibila, sustin reprezentantii companiei imobiliare EuroMetropola.

"In momentul in care zonele periferice ale Bucurestiului au intrat in atentia dezvoltatorilor de proiecte imobiliare, proprietarii de terenuri au devenit capriciosi. Acestia nu mai accepta orice oferta de pret, mai ales ca sunt constienti ca loturile lor au cateva atuuri care nu se regasesc si la proprietatile amplasate in zonele mai centrale, printre care se numara si regimul de inaltime mult mai permisiv", sustine Monica Marin, partner manager al EuroMetropola.

Analistii imobiliari mai spun ca desi infrastructura nu este deloc pusa la punct in aceste zone periferice, proprietarii mentin preturile ridicate, incurajati fiind si de proiectele de anvergura care se anunta in anumite zone, precum un hotel, un hipermarket, sau un alt obiectiv de interes major pentru populatie.

"Initiatorii proiectului Rin, un hotel de patru stele inaltat in zona Vitan Barzesti, in urma cu doi ani, cele sapte hectare care se afla acum in proprietatea hotelului au fost achizitionate la pretul de 50 de euro/mp, iar intre timp, preturile terenurilor din aceasta zona au crescut, atingand valori cuprinse intre 1.600 si 2.000 de euro, in functie de amplasament", arata reprezentantul EuroMetropola, care sustine ca aceasta crestere a preturilor terenurilor se datoreaza exclusiv proprietarilor si este pur speculativa.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
(P) Grupul MMC a devenit membru al Global Reporting Initiative
Setari Cookie-uri