Cererea de apartamente s-a ridicat in ultimii doi-trei ani la aproximativ 60.000 de locuinte, iar in ultimul trimestru al anului vor fi date in folosinta pe piata imobiliara din Capitala aproximativ 500 de locuinte noi, potrivit datelor oferite de companiile si agentiile imobiliare bucurestene.

Primele 453 de apartamente in complexe rezidentiale vor fi livrate pe piata in trimestrul patru din 2007. Printre acestea se numara cele oferite de firma Mivan care ridica un cartier rezidential de zece blocuri in care investeste peste 85 milioane euro in zona Baba Novac - Mihai Bravu din estul Bucurestiului, potrivit NewsIn.

Prima faza a proiectului New Town Residence va aduce pe piata 317 locuinte cel tarziu in primul trimestru a lui 2008. Pana la sfarsitul acestui an, vor fi predate clientilor inca 136 de apartamente in Parcul Banatului in cadrul unui proiect cu 488 de apartamente care urmeaza a fi finalizate in urmatorii doi ani. Alte 50 de locuinte vor fi date in folosinta in luna decembrie intr-un complex rezidential din nordul Capitalei.

Potrivit analistilor imobiliari ai companiei Colliers International, cel putin zece proiecte rezidentiale lansate in 2006 vor aduce pe piata imobiliara bucuresteana peste 3.000 de apartamente in urmatorii doi ani si aproape 8.000 pana in anul 2010, pentru a compensa lipsa locuintelor din capitala. Reprezentantii companiei au declarat recent ca 3.000 de apartamente in cartiere rezidentiale noi si peste 4.000 de locuinte in blocurile vechi au fost deja tranzactionate pe piata imobiliara din Bucuresti in prima jumatate din 2007.

In ceea ce priveste preturile, analistii Colliers sustin ca tranzactiile actuale se situeaza intre 1.000-2.200 euro/mp construit fara TVA, iar cresterea inregistrata in primele luni din 2007 a fost in medie cu 10% fata de anul precedent.

Pe piata imobiliara au fost anuntate oficial circa 40 de proiecte imobiliare cu un numar de 27.000 unitati. Aproape 10.000 de apartamente au fost scoase la vanzare, iar 6.000 au fost deja vandute in ultimii doi ani. Reprezentantii Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare (ARAI), sustin ca in ultimii doi-trei ani cererea pe piata imobliara bucuresteana s-a ridicat la aproximativ 60.000 de locuinte.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Proiect pentru locuințe pe calea ferată dintre Gara Progresu şi Gara de Vest
Setari Cookie-uri