Eurisko Consulting, unul din principalii jucatori ai pietei locale de real-estate, are un nou director general, in persoana lui Adrian Capraru.
Noul director general al Eurisko, in varsta de 38 ani, se va ocupa de administrarea intregii afaceri, va stabili strategia de dezvoltare a companiei, a parteneriatelor de afaceri si va superviza activitatile legate de investitii financiare, resurse umane si marketing.

Absolvent al Institutului Politehnic Bucuresti – facultatea de Energetica, Adrian Capraru si-a inceput cariera in real-estate in urma cu mai bine de 10 ani. A fost primul agent roman la Colliers International, departamentul rezidential (iulie 1996), iar dupa circa un 1 an de zile, in septembrie 1997, Capraru s-a alaturat echipei de la Eurisko, tot pe segmentul rezidential. Doi ani mai tarziu a plecat din tara cu destinatia Praga, la compania ceha Oskar. Casatorindu-se cu o canadianca, Adrian Capraru a decis sa se mute in Canada, unde, incepand cu aprilie 2001, a fost ocupat functia de manager in cadrul TD Canada Trust. In ultima parte a sederii sale in Canada, Capraru s-a dedicat activitatii de brokeraj de credite - independent mortgage consultant in cadrul Mortgage Intelligence.

In tot acest timp Capraru a mentinut constant legatura cu piata imobiliara romaneasca, mai ales prin intermediul vechilor sai prieteni din cadrul Eurisko, Radu Lucianu, Ionut Dumitrescu si Alexandra Dimofte.

“Pentru mine Eurisko inseamna, probabil, cea mai frumosa perioada din cariera mea profesionala, datorita atmosferei si entuziasmului fiecarui membru al echipei precum si a realizarilor acelor ani, incredibile pentru o firma mica, cu 4 oameni. Ionut Dumitrescu a stiut sa ne foloseasca la ce eram buni”, a marturisit Capraru. “Cu Radu si Alexandra ma cunosc de foarte mult timp, ceea ce ne face o echipa foarte puternica”, a mai adaugat Capraru.

Discutiile pentru aducerea sa la conducerea Eurisko au durat cateva luni bune, Capraru acceptand functia de director general datorita perspectivelor excelente pe care le ofera in prezent compania, in contextul pietei imobiliare romanesti atat de efervescente.

"Piata imobiliara este una dintre cele mai dinamice din intreaga economie romaneasca, iar mentinerea pozitiei de lider a companiei Eurisko pe segmentul de consultanta si intermediere imobiliara reprezinta o provocare pentru cariera mea", si-a motivat Capraru decizia.

Referitor la una din principalele piete satelit ale real-estate-ului, aceea a creditelor ipotecare (neatacata inca), pe care a activat o buna perioada de timp in Canada, Capraru a evidentiat o tendinta extrem de importanta, si anume ca in 2-3 ani vom asista la un adevarat boom pe fondul refinantarilor.

Reprezentantii Eurisko au tinut sa precizeze faptul ca nu este vorba de nicio restructurare a companiei. “Nu pleaca nimeni nicaieri, nu se poate vorbi de o detronare, pur si simplu impartim atributiile si mai bine”, a punctat Lucianu.

Ionut Dumitrescu va ramane in consiliul de conducere cu un rol activ in dezvoltarea acestei afaceri. Radu Lucianu si Alexandra Dimofte, parteneri Eurisko, se vor ocupa in continuare de atragerea fondurilor de investitii pe piata romaneasca, vor acorda consultanta pentru proiectele imobiliare de anvergura si vor avea atributii in administrarea parteneriatelor de afaceri si supervizarea activitatilor financiare.

Eurisko a revizuit in crestere cifra de afaceri estimata pentru 2007

Eurisko Consulting a ridicat cu 10-15% estimarile privind cifra de afaceri pentru anul in curs, de la cele 12 milioane euro anuntate la inceputul anului, a declarat Radu Lucianu, managing partner in cadrul companiei. “Dupa cum arata ultimele cifre speram sa depasim estimarile facute la inceputul acestui an in privinta cifrei de afaceri”, a precizat Lucianu.

Mai mult decat atat, Eurisko si-a bugetat pentru 2008 dublarea cifrei de afaceri, pana la aproximativ 25 milioane euro, mizand pe majorarea numarului de tranzactii intermediate, cat si pe cresterea generala a preturilor pe piata imobiliara.

Fondata in 1997 la Bucuresti, Eurisko Consulting este in prezent una dintre cele mai mari companii romanesti de consultanta imobiliara, avand peste 100 de angajati. Eurisko Consulting a creat baze solide pentru o activitate profitabila prin implicarea activa in proiecte investitionale majore, care includ terenuri, birouri, spatii rezidentiale, industriale si comerciale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri