EMCT va dezvolta impreuna cu Sparkassen Immobilien, divizia de investitii imobiliare a grupului Erste Bank, un centru comercial si o cladire de birouri in sudul Capitalei, cu o investitie totala care va depasi 150 milioane de euro, a anuntat directorul general EMCT, Michael Richard.
"Noul centru comercial Sun Plaza se va adresa celor peste 570.000 de locuitori aflati in zona si va fi legat direct de statia de metrou Piata Sudului, printr-un pasaj conector, fiind primul mall din Bucuresti care ofera acest avantaj. Construit din fonduri 100% private, pasajul subteran va contribui la fluidizarea fluxului de pietoni din zona Piata Sudului” a spus Michael Richard, citat de NewsIn.

Potrivit acestuia, zona de sud a Bucurestiului va cunoaste in urmatorii ani o dezvoltare fara precedent, fiind practic singurul loc din Capitala unde se mai poate construi. ”Deja cinci ansambluri rezidentiale urmeaza sa se construiasca aici. Mai mult, aici se vor ridica si o serie de cladiri de birouri. Noi vom face primul pas in acest sens, dezvoltand in cadrul centrului Sun Plaza o cladire de birouri cu suprafata totala de 10.000 mp” a mai declarat directorul general al EMCT.

Sun Plaza va avea o suprafata totala construita de 196.000 mp, din care 78.000 mp suprafata inchiriabila. Sun Plaza ofera o capacitate de 2.000 locuri, prin parcarea subterana si cea exterioara, precum si un food court cu o capacitate de 1.200 locuri, dotat si cu o terasa exterioara.

Sun Plaza va fi ancorat de un hipermarket Cora cu o suprafata de vanzare de 11.300 mp, un magazin de bricolaj bauMax cu suprafata de 12.300 mp, fiind prima prezenta a retailerului austriac in Bucuresti, un magazin Mobexpert cu o suprafata de 10.300 mp si un cinematograf multiplex dezvoltat de Cinema City cu 15 sali si 3.000 de locuri. Sun Plaza va dispune si de alte 170 de magazine de dimensiuni mai mici. In incinta complexului comercial Sun Plaza va fi deschisaa si o gradinita, dar si o sala de sport.
In timpul dezvoltarii si exploatarii proiectului vor fi create 3.500 de noi locuri de munca.

EMCT este prezenta pe piata din Romania din 1998, fiind unul dintre cei mai mari dezvoltatori, cu un portofoliu ce include dezvoltarea de proiecte pentru Carrefour, Cora, Bricostore, bauMax, Mobexpert si Media Galaxy.

EMCT a investit pana in prezent peste 210 milioane euro in 186.000 mp de proiecte de real estate finalizate. Compania are investitii de peste 240 milioane euro in proiecte aflate in curs de dezvoltare.

Sparkassen Immobilien AG, companie listata la bursa, reprezinta divizia de investitii a grupului Erste Bank. Infiintata in 1987, compania avea la 30 iunie 2007 in portofoliu peste 110 de proprietati de prima clasa cu o valoare totala de peste 1,321 milioane euro. Sparkassen Immobilien AG este activa in 11 tari din Europa (Austria, Germania, Croatia, Cehia, Ungaria, Romania, Slovacia, Bulgaria, Slovenia, Serbia si Ucraina). Centrul comercial Sun Plaza este proprietatea Sparkassen Immobilien.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri