O mare parte a apartamentelor noi, din cadrul proiectelor rezidentiale lansate in ultimul an pe piata imobiliara din Capitala au fost achizitionate inca din stadiul de proiect de investitori privati, care le revand odata finalizate cu preturi mult mai mari, sustin analistii imobiliari bucuresteni.
Posibilitatea reducerii costurilor de achizitie a unei locuinte prin contractarea chiar in momentul anuntarii proiectului si inainte de demararea lucrarilor este speculata tot mai mult de oamenii de afaceri, relateaza NewsIn. Acestia beneficiaza in faza incipienta de dezvoltare a proiectelor, de discounturi de chiar pana la 20%, iar odata ce apartamentul va fi finalizat pot avea un profit semnificativ, sunt de parere analistii imobiliari.

"A cumpara proprietati inainte de finalizare este o optiune pentru investitorii care mai tarziu pot inregistra un profit ce poate varia intre 40% si 60%, prin revanzarea locuintei finisate si amenajate", sustine partner managerul companiei imobiliare EuroMetropola, Monica Marin.

Monica Marin mai spune ca desi piata imobiliara a cunoscut in ultimii ani o revigorare puternica, iar numarul proiectelor cu destinatie rezidentiala a crescut vazand cu ochii, cifrele oficiale arata ca actuala criza a locuintelor nu va fi solutionata nici in urmatorii doi ani.

Potrivit reprezentantei EuroMetropola numai la nivelul Bucurestiului se inregistreaza o cerere de aproximativ 300.000 de spatii locative, in timp ce proiectele rezidentiale care au anuntat termenul de finalizare pana in 2010 nu promit decat putin peste 50.000 de locuinte.

"Aceste cifre sunt imbucuratoare pentru dezvoltatorii imobiliari care au garantia ca proiectele pe care le vor derula in urmatorii ani se vor bucura de succes, desi nu acopera decat foarte putin din cererea existenta. In acelasi timp sunt descurajatoare pentru cei care spera in achizitionarea unei locuinte intr-un imobil nou in perioada imediat urmatoare", a mai spus Marin.

Potrivit unui raport de piata al companiei imobiliare Colliers, din cele 3.000 de apartamente din cartierele rezidentiale noi tranzactionate pe piata imobiliara din Bucuresti in primul semestru al anului, 40% au fost achizitionate de investitori din tara si din strainatate si doar 60% din apartamentele scoase la vanzare au fost cumparate de catre populatie.

"Investitorii locali achizitioneaza de la doua pana la cinci locuinte intr-un imobil, iar cei straini, greci si spanioli in special, 15-20 de apartamente. Exista insa si o categorie aparte de investitori care achizitioneaza chiar mai mult de 20 de apartamente, acestia provenind din Canada si de peste Ocean", au declarat recent, reprezentantii departamentului rezidential al Colliers Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri