Peste 54% din romani prefera sa cumpere locuinte intr-un imobil nou, 31,7% sunt dispusi sa se mute intr-un imobil vechi si 13,9% sustin ca nu are importanta in ce fel de imobil achizitioneaza o locuinta, se arata intr-un studiu realizat de compania imobiliara RealTime.
"Motivele pentru alegerea unei locuinte noi pot fi multiple. De la calitatea constructiei cu tot ce presupune acest lucru, pana la motive psihologice pe care unii clienti ni le prezinta. In constructiile din ultima perioada exista studii complexe, tehnologie noua, utilitati adaptate unui standard modern de viata. Altfel vorbind, e si confortabil sa fii primul locatar. In plus, comunitatea se formeaza mult mai bine, fiecare aparand in peisaj cam in acelasi timp", a declarat managerul departamentului Corporate & Residential al companiei RealTime, Cristina Rosca.

Potrivit RealTime, cele mai multe persoane au ales imobilele noi pentru ca acestea dispun de facilitati multiple preucm spatii de parcare si locuri pentru petrecerea timpului liber. "Exista o unicitate a imobilului, fatadele, stilul arhitectural sunt deosebite de la un ansamblu rezidential la altul. Daca luam in calcul si aspectul financiar, rentabilitatea investitiei este crescuta comparativ cu locuintele in imobile vechi", a adaugat Cristina Rosca.

In privinta respondentilor care au considerat ca ar prefera sa-si achizitioneze o locuinta intr-un imobil vechi, aceasta tendinta este explicata de reprezentantii RealTime prin faptul ca apartamentele vechi sunt cele mai multe si domina piata ofertei imobiliare, existand astfel o varietate de optiuni in prezent. "Pretul total al apartamentelor din imobilele vechi este mai redus comparativ cu cele noi, in principal datorita spatiului mai mic existent . Un alt avantaj este faptul ca te poti muta imediat. De cele mai multe ori, si pozitionarea imobilelor vechi ofera deja un acces maxim la mijloacele de transport, la facilitati precum supermarket-uri, restaurante, locatii de petrecere a timpului liber".

Studiul companiei imobiliare RealTime s-a desfasurat in intervalul 15 august – 1 octombrie, iar la el au raspuns peste 1.000 de persoane.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri