West Park Residential reprezinta o zona rezidentiala de 130.000 mp, desfasurata pe o suprafata de 5 ha si formata din 19 cladiri cu un total de 1.400 de apartamente. Fiecare bloc are cate o intrare si un regim de inaltime P+8 si P+14 si este prevazut cu cate 3 pana la 6 apartamente pe etaj si cate 3 penthouse-uri pentru fiecare bloc.

Apartamentele sunt prevazute cu terasa si cu locuri de parcare, acestea din urma putand fi achizitionate contra-cost, astfel: pretul unui loc de parcare suprateran variaza intre 3 - 5.000 euro, in timp ce pentru un loc de parcare subteran viitorii locatari vor trebui sa scoata din buzunar intre 9 - 10.000 euro.

Proiectul West Park Residential reprezinta o investitie de 120 milioane euro si o constructie inceputa in urma cu un an, care are ca termen de finalizare toamna lui 2011. Proiectul, initiat de grupul RomCanada la scara mai redusa (3 hectare si circa 900 de apartamente), a fost achizitionat in 2006 de un joint venture format din grupul israelian BSR Engeneering Development si BSG, care a cumparat in urma cu aproximativ sase luni participatiile detinute de BSR Engeneering Development la mai multe proiecte imobiliare derulate in Capitala.

Citeste si:

Reprezentantii BSG au anuntat ca West Park Residential va avea 6 sau 7 faze de vanzare si 4 sau 5 faze de constructie, in functie de evolutia pietei.

Prima faza a proiectului West Park Residential, care presupune constructia a 4 blocuri cu un total de 200 de apartamente, se va finaliza in august 2008. Cele 200 de apartamente au fost vandute integral unui procent de 70% persoane fizice de nationalitate Romana, apartamentele cu 2 si 3 camere fiind cel mai bine vandute.

Cea de-a doua faza de constructie si de vanzare a proiectului presupune constructia a 5 blocuri cu un total aproximativ de 500 de apartamente cu un regim de inaltime intre P+10 si P+14. Apartamentele din cea de-a doua faza de constructie au ca termen de finalizare luna octombrie 2009.