18 Octombrie 2007

In Sofia ar putea fi construite zece noi malluri in urmatorii trei ani

Capitala bulgara Sofia ar putea avea zece noi malluri in urmatorii trei ani, fiind planificata si construirea a peste zece centre comerciale in cele mai importante orase din Bulgaria in acelasi interval de timp, potrivit Propertywise.

In capitala bulgara, proiectele de construire de centre comerciale au atins numarul de 13. In Sofia a fost incheiata anul acesta constructia a trei malluri: City Centre Sofia (in apropierea Palatului National al Culturii - NDK), Mall of Sofia ( in vestul Sofiei) si SkyCity Shopping Centre (districtul rezidential Slatina).

Pentru 2008 sunt planificate constructii de centre comerciale la Sofia, precum Carrefour, Olympian Mall and Tower si Commercial Centre, iar pentru 2009 sunt programate: Sofia Acropolis, Bulgaria Mall si World Office Centre, in anul 2010 Trade Centre Central Train Station.

Alte constructii de malluri planificate in orasul Sofia sunt: Tsarigradsko Shosse, Mall Business Park Sofia si Sitnyakovo.

Carrefour, al doilea lant de retail din lume ca marime, va deschide un centru comercial pe bulevardul Tsarigradsko, care duce catre aeroportul din capitala.

Investitorul austriac Shopping City West in colaborare cu compania bulgara Silvana Forest intentioneaza sa investeasca 250 de millioane de euro in constructia unui mall numit Eurogate in partea de vest a Sofiei. Mallul se va situa in apropierea autostrazii internationale E80 care leaga Sofia de Belgrad. Mallul va dispune de 10.000 de locuri de parcare.

De asemenea, Consortiul germano-austriac ECE si-a aratat interesul pe piata constructiilor comerciale in Bulgaria.



Citeste si