Noua companie infiintata este detinuta in proportie de 50,1% de catre Plaza, iar restul de 49,9% de catre BAS. In plus, compania infiintata va achizitiona dreptul de proprietate al BAS asupra a cinci proiecte rezidentiale si cladiri de birouri deja existente.

Pretul de achizitie se ridica la 6,9 milioane de euro si reflecta valoarea initiala p e care BAS a investit-o in aceste proiecte. BAS va pastra responsabilitatea de a administra cele cinci proiecte situate in Bucuresti, Brasov si Ploiesti. Pe viitor, noul joint venture format are in vedere achizitia de terenuri pentru a dezvolta proiecte rezidentiale si de birouri in cele mai mari orase din tara.

"Obiectivul noustru de activitate ramane acela de a dezvolta centre comerciale si de divertisment. Cu toate acestea, credem in oportunitatile pe care le ofera piata de real estate din Romania si speram intr-un profit destul de bun si pe celelalte segmente, rezidential si office. Cunoastem destul de bine piata imobiliara din Romania si suntem increzatori in afacerile pe care le vom face aici", a declarat in comunicat directorul executiv al Plaza Centers N.V, Ran Shtarkman.

In Romania, Plaza Centers mai are in plan constructia unui centru comercial pe o suprafata de 20.000 metri patrati in Slatina dupa o investitie de 24,5 milioane euro. Terenul de aproximativ 20.000 metri patrati este localizat in nord-vestul orasului Slatina.

Compania cu capital israelian a achizitionat recent si un proiect de spatii comerciale si birouri in Iasi si urmeaza sa investeasca circa 115 milioane euro pentru constructia complexului. Plaza Centers mai are are in plan constructia unui centru comercial la Miercurea Ciuc pe o suprafata de 34.000 metri patrati, dupa o investitie de circa 16 milioane de euro. Grupul si-a propus o alta investitie de circa 100 de milioane de euro intr-un proiect care va cuprinde realizarea unui centru comercial modern, cladiri de birouri si constructia a 600 de apartamente in centrul Timisoarei.

Citeste si:

Un alt proiect al companiei in Romania este Dambovita Center, investitie care se ridica la circa 500 milioane euro, care va fi construit pe amplasamentul Casei Radio. Compania Plaza Centers detine 75% din capitalul firmei Dambovita Center, statul prin Compania Nationala de Investitii are o participatie de 15%, diferenta fiind administrata de grupul turc Kucuk.

Plaza Centers NV este cotata la Bursa de Valori Londra. Compania este membra a grupului Elbit Medical Imaging Ltd. Grupul Plaza Centers isi desfasoara activitatea in special in zona Europei Centrale si de Est.

BAS este o companie privata, specializata in constructia de proiecte rezidentiale si de birouri in special in Romania sub brandul "Primavera" si care colaboreaza cu investitorul israelian Aura Investments Limited.

Aura Investments Limited are in lucru 18 proiecte rezidentiale, de office si retail in Romania, Ungaria si Kazakhstan.