Compania portugheza Sonae Sierra, specialist international in industria centrelor comerciale, a preluat proiectul Craiova Mall care urmeaza a fi finalizat in anul 2009
Noul centru comercial si de agrement, a carui investitie se ridica la 139,4 milioane euro, va avea o suprafata totala inchiriabila de 55.537 metri patrati si un lot de parcare pentru 1.833 vehicule. Constructia acestui centru a fost deja initiata, iar inaugurarea va avea loc in anul 2009. Pentru acest proiect, Sonae Sierra a beneficiat de consultanta din partea societatii de avocati Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) si a companiei Eurisko Real Estate.

"Suntem incantati ca am putut finaliza acest acord, deoarece se potriveste perfect strategiei noastre de intrare pe piata din Romania, la inceputul anului. Suntem convinsi ca acesta este doar primul dintr-o serie indelungata care va permite indeplinirea scopului nostru principal – acela de a deveni lideri in industria centrelor comerciale din Romania, ca dezvoltatori, proprietari si manageri de malluri", a declarat directorul de dezvoltare piete emergente al Sonae Sierra, Jorge Morgadinhno.

Potrivit companiei imobiliare Eurisko, care a oferit servicii de consultanta in cadrul tranzactiei de preluare a proiectului, mallul din Craiova a fost pre-inchiriat in proportie de peste 70% unor retaileri internationali.

Sonae Sierra a intrat pe piata din Romania in luna mai a anului trecut prin achizitia River Plaza Mall, un centru comercial in Ramnicu Valcea, cu o suprafata totala inchiriabila de 12.358 mp, a carui inaugurare a avut loc in noiembrie 2006.

Sonae Sierra este un dezvoltator international de centre comerciale, al carui obiectiv major este de a promova concepte inovative in industria dezvoltarii centrelor comerciale si de agrement. Compania detine sau este codetinatorul a 46 de centre comerciale si a unui centru de retail in Portugalia, Spania, Italia, Germania, Grecia, Romania si Brazilia, a caror suprafata totala inchiriabila este de peste 1.8 milioane mp. In prezent, Sonae Sierra dezvolta peste 14 proiecte in Portugalia, Spania, Italia, Germania, Grecia, Romania si Brazilia, cu suprafata totala inchiriabila de peste 400.000 mp. In 2006, aceste centre au primit peste 402 milioane de vizitatori.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri