Grupul Equest Balkan Properties (EBP) a imprumutat 37,8 milioane de euro de la Bank Austria Creditanstalt pentru finalizarea lucrarilor la centrul comercial Vitantis Retail Park din Bucuresti si altor proiecte ale fondului britanic de investitii.

Equest Balkan Properties a achizitionat in luna decembrie a anului trecut parcul comercial Vitantis si doua imobile de birouri din Bucuresti, pentru suma de 33,8 milioane de euro. Potrivit Equest, proiectul Vitantis va include un parc de retail si o galerie comerciala cu o suprafata inchiriabila de peste 36.000 de metri patrati si va avea trei magazine de dimensiuni mari, precum si o unitate Carrefour. Reprezentantii companiei mai spun ca pana in prezent au incheiat contracte de preinchiriere pentru mai mult de jumatate din suprafata centrului, care va fi finalizat in septembrie 2008.

Grupul britanic de investitii Equest Balkan Properties (EBP) detine opt proprietati imobiliare in Romania, portofoliul fondului fiind evaluat la circa 160 milioane euro. Equest Balkan Properties a cumparat anul acesta Modul Shopping Center dupa o tranzactie de opt milioane euro. Modul detine un centru de depozitare pentru retaileri care se intinde pe o suprafata de 6.520 metri patrati in Targoviste, iar achizitia s-a realizat prin intermediul subsidiarei romanesti Union Properties.

EBP a mai achizitionat in 2007 pentru 2,75 milioane de euro, 75 % din actiunile Trigon Proprities, unicul asociat al companiei Man Construct-UN-Impex SRL, societate care dezvolta proiectul Europark din Capitala, si promite investitii de 16 milioane euro. Viitoarea parcare supraetajata Europark va avea o suprafata de peste 3.000 metri patrati cu un total de 816 locuri. Parcarea va fi construita in zona Sf. Vineri - Mircea Voda, in colaborare cu Primaria sectorului 3.

Equest Balkan Properties a preluat anul trecut si centrul comercial Moldova Mall din Iasi pentru 34,5 milioane de euro si a achizitionat o cladire de birouri in Bucuresti pentru 4,75 milioane euro. Compania britanica de investitii imobiliare a finalizat, anul trecut, 11 tranzactii in Romania, Bulgaria si Serbia, iar valoarea totala a investitiilor se ridica la 335 milioane euro. In plus, finalizarea investitiilor anuntate in Romania va duce valoarea proprietatilor detinute de Equest peste pragul de 200 milioane euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si