12 Noiembrie 2007

Sonae Sierra va investi peste 290 mil. euro in doua malluri in Craiova si Ploiesti

Portughezii de la Sonae Sierra vor investi 293 milioane de euro in doua centre comerciale cu facilitati de divertisment, amplasate in Craiova, respectiv Ploiesti, pe langa mallul din Ramnicu Valcea pe care il detine si administreaza.

Investitia in mallul din Craiova este de 153,6 milioane euro, iar inaugurarea spatiului comercial este programata pentru 2009. Centrul comercial din Craiova se va deschide in 2010, dupa o investitie de 139,4 milioane euro.

Constructia din Ploiesti se va intinde pe 16 hectare, cu o suprafata totala inchiriabila de 64.070 metri patrati si va dispune de 3.200 locuri de parcare. Constructia va fi situata in apropierea viitoarei autostrazi ce va lega orasul Bucuresti de Ploiesti.

Mallul din Craiova va avea o suprafata inchiriabila 55.537 metri patrati si va dispune de 1.833 de locuri de parcare. Sonae Sierra a achizitionat deja un teren de sase hectare pentru a construi spatiul comercial.

Compania portugheza Sonae Sierra este prezenta in Romania din luna mai, cand a achizitionat River Plaza Mall din Ramnicu Valcea. Centrul comercial amintit are o suprafata inchiriabila de 12.358 metri patrati.

Sonae Sierra detine 47 centre comerciale in Portugalia, Spania, Italia, Germania, Grecia, Romania si Brazilia, toate cu o suprafata inchiriabila de 1,8 milioane de metri patrati. Sonae Sierra dezvolta alte 13 proiecte in Portugalia, Spania, Italia, Germania, Grecia, Romania, Brazilia, cu o suprafata ce poate fi inchiriata care ajunge la 500.000 de metri patrati. Anul trecut toate centrele comerciale ale Sonae Sierra au avut peste 402 milioane de vizitatori.



Citeste si