Fondul de investitii Global Finance, prin divizia de Real Estate, Global Emerging Property Fund, anunta investitii de peste 550 milioane de euro pe piata imobiliara din Romania si inceperea lucrarilor de constructie la primul proiect, Global City.
Acesta are o valoare estimata de 200 milioane de euro si va include atat cladiri de birouri de clasa A - grupate intr-o zona intitulata business park - cat si un ansamblu rezidential. Proiectul este amplasat in nordul Bucurestiului, pe o suprafata de 60.000 mp.

Lucrarile vor fi dezvoltate in trei etape a caror finalizare este programata pentru sfarsitul anului 2010. Colliers International va fi agentul exclusiv al proiectului asigurand consultanta, inchirierea spatiilor de birouri si vanzarea apartamentelor.

“Credem ca spatiile de birouri si ansamblurile rezidentiale nu trebuie privite doar din perspectiva functionalitatii si a raspunsului la o necesitate imediata. Acestea pun o amprenta asupra spatiului urban, pot aduce o contributie la conceptul arhitectural al unei intregi zone si propun un mediu deosebit prin designul interior”, a declarat Dna Ivana Bozjak, Partener responsabil pe Divizia de Real Estate in cadrul Global Finance.

In realizarea proiectului Global City au fost implicate companii de renume, de la arhitectii de concept, ISV Architects&Associates din Grecia, echipa de arhitecti responsabili cu implementarea proiectului in Romania, West Group Architecture, la Gardiner & Theobald, Project Manager si nu in ultimul rand ACMS, in calitate de antreprenor general.

“Global City aduce pentru prima data in peisajul imobiliar al Capitalei o concentrare pe design, pe aspectul armonios si modern al formelor si functionalitatii”, a declarat Paul Phillips, Director Tehnic in cadrul Fondului.

La acest moment, lucrarile sunt concentrate pe realizarea primei faze a proiectului, care contine cele doua cladiri de birouri a caror valoare se ridica la aproximativ 80 de milioane de Euro.

“Cladirile de birouri vor fi finalizate in primul trimestru al anului 2009 si sunt destinate companiilor multinationale in cautare de spatii moderne si eficiente”, a declarat Aurelia Luca, Director Comercial pe Romania.

Global City Business Park va avea o suparafata construita totala de 56.000 mp si o suprafata neta inchiriabila de 44.000 mp, impartita pe doua cladiri, amplasate intr-un cadru peisagistic cu accent pe elemente naturale, cum ar fi spatiile verzi generoase si fantani arteziene.

Parterul va gazdui galerii comerciale, dar si restaurante si spatii de servicii, iar etajele superioare vor oferi suprafete deschise de pana la 2.800 mp pe nivel. Specificatiile tehnice confirma statutul de clasa A, in concordanta cu standardele existente pe pietele imobiliare europene: 18 lifturi de mare viteza, sisteme de HVAC pe 4 cai si podea suprainaltata, inaltime neta de 3m, sisteme de securitate, acces controlat si generator. Cele doua niveluri de parcare subterana vor oferi 890 de locuri, rezultand un raport de 1 loc de parcare la 50 mp de birou inchiriati.

Distanta mica fata de ambele aeroporturi, cat si fata de centrul orasului, precum si vecinatatea cu statia de metrou Pipera ofera viitorilor chiriasi un acces facil catre locul de munca.

In Romania, Global Finance are in vedere dezvoltarea a inca doua proiecte imobiliare de mare anvergura: Global Gardens, ansamblu rezidential langa Scoala Americana si Global Plaza Floreasca, un proiect mixt, localizat in imediata vecinatate a Parcului Floreasca, ce va include, spatii de birouri, galerii comerciale si apartamente de lux.


Global Finance este un fond de investitii independent, administrand o serie de fonduri de investitii private si imobiliare. Infiintata in 1991, Global Finance a fost unul din pionierii investitiilor private in Sud-Estul Europei, stabilind performante record in acest domeniu. Global Finance are birouri in Atena, Bucuresti si Sofia si a realizat peste 70 de investitii, capitalizand un total de peste 850 milioane Euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri