Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) va construi aproximativ 200 de locuinte pentru tinerii cu varsta de pana la 35 de ani in judetele Hunedoara, Satu Mare si Timis, dupa ce Executivul a aprobat indicatorii tehnico-economici ai investitiilor in apartamente destinate inchirierii.

Potrivit Agentiei Nationale pentru Locuinte, 104 apartamente vor fi construite pe amplasamente in judetul Hunedoara, in municipiul Deva. Terenul pe care vor fi construite locuintele se intinde pe o suprafata de 4.373 metri patrati. Alte 35 de locuinte vor fi construite pe un teren, in suprafata de in 1.585 metri patrati, in orasul Petrila. In cadrul aceluiasi program, ANL va ridica 19 locuinte in localitatea Dorolt din judetul Satu Mare pe un teren de 2.123 metri patrati si 30 locuinte orasul Jimbolia din judetul Timis pe o suprafata de 2.605 metri patrati.

Beneficiarii directi ai acestor locuinte sunt autoritatile publice locale, in speta Consiliul Local Deva, Petrila, Dorolt, Jimbolia, iar beneficiarii indirecti sunt tinerii in varsta de pana la 35 de ani la data repartitiei, si care pot primi repartitii in cel mult 12 luni de la implinirea acestei varste.

Programul de constructii locuinte pentru tineri, destinate inchirierii, se adreseaza persoa¬nelor cu varsta pana in 35 de ani la data repartitiei, care nu au resurse financiare suficiente pentru a-si inchiria sau achizitiona o locuinta in conditiile pietei, astfel ca in prezent exista un numar foarte mare de cereri din partea acestei categorii de populatie. Acest program e derulat de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor – titular de investitii – prin intermediul Agentiei Nationale pentru Locuinte.

De la inceputul anului si pana la sfarsitul lunii octombrie au fost finalizate si receptionate prin intermediul ANL 1.317 unitati locative pentru tineri.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Setari Cookie-uri