Potrivit analistilor imobiliari, in zona de desfasurare a acestor proiecte preturile au inceput sa creasca treptat inca din momentul in care a fost achizitionat terenul pentru constructie, iar tendinta este inca de majorare a preturilor, deoarece cererea in aceste zone este in continua crestere.

Daca anul trecut un apartament cu o singura camera in zona centrului comercial Polus putea fi achizitionat cu 36.000 de euro, in momentul de fata acelasi apartament se vinde la 44.000 de euro. Deci s-au inregistrat majorari de aproximativ 20% in aceasta zona, in timp ce in zona Iulius Mall majorarile au ajuns chiar pana la 30%, conform unei analize realizate de consultantii Edil.

Daca pretul terenurilor inainte de ridicarea proiectului Polus nu depasea 50-60 euro/metrul patrat, acum metrul patrat de teren a ajuns sa coste 150-200 euro. In schimb, in apropiere de Iulius Mall, terenul se vinde acum cu 500-800 euro metrul patrat fata de 100-150 euro inainte de constructia centrului comercial, iar pretul locuintelor in vecinatate a crescut de la 1.000 de euro/metrul patrat pana la 1.500 euro /metrul patrat.

Citeste si:

Constructia Polus Mall a determinat de asemenea si o majorare a preturilor in comuna Floresti. Odata ce a crescut interesul populatiei pentru aceasta zona, au evoluat si preturile apartamentelor de la 650-700 de euro/mp semifinisat pana la 800-900 de euro/mp semifinisat. "De remarcat este explozia santierelor in comuna Floresti utilizandu-se astfel la maximum terenurile disponibile in imediata vecinatate a extremitatilor comunale.

Aparitia Polus Mall a reorientat de asemenea preferintele clientilor, iar daca la inceputul anului populatia era reticenta vis-a-vis de achizitia unei locuinte in Floresti, in momentul de fata majoritatea prefera in locul unui apartament de una, doua camere in Cluj-Napoca, sa cumpere unul de trei sau patru camere in Floresti sau un duplex in locul unui apartament de trei camere in Cluj", mai spun reprezentantii Edil.

Edil este o companie imobiliara, fondata in anul 1991 si are ca domeniu de activitate tranzactionarea de apartamentele noi pe segmentul rezidential din Cluj-Napoca, tranzactionarea de spatii de birouri, hale industriale si spatii de productie sau terenuri.