Desi autoritatile guvernamentale intarzie demersurile pentru dezvoltarea Zonei Metropolitane, piata imobiliara din localitatile limitrofe Capitalei evolueaza rapid, iar developerii nu mai asteapta ajutorul oficialilor pentru a-si pune in aplicare planul de investitie.
"Ideal ar fi ca autoritatile locale si investitorii sa colaboreze foarte strans pentru a rezolva problemele de infrastructura din aceste sate si comune. In realitate, developerii de proiecte imobiliare sunt cei care trebuie sa aloce fonduri substantiale pentru finantarea utilitatilor publice si a infrastructurii", afirma specialistii imobiliari din cadrul companiei EuroMetropola.

Preturile mari si numarul tot mai scazut al terenurilor cu suprafete mari din interiorul orasului ii determina pe investitori sa priveasca mai departe de barierele actuale ale Bucurestiului. Principalele zone de interes din apropierea Capitalei sunt acum Sabareni, Buftea, Chitila, Voluntari, Otopeni, Baneasa, Sisesti si Snagov, aceasta din urma avand un statut mai special, pentru ca se bucura de o reputatie buna dinainte de Revolutie, dat fiind faptul ca acolo era spatiul de recreere al cuplului prezidential de la acea vreme.

"Cu adevarat remarcabila este dezvoltarea din perspectiva imobiliara a unor zone precum Sabareni sau Chitila, care in urma cu 4-5 ani erau anonime. In Sabareni a fost demarata de curand constructia unui viitor ansamblu rezidential care va ocupa mai bine de 100 ha si care va oferi cateva sute de unitati locative, dar si un intreg complex de agrement cu terenuri de golf, terenuri de tenis si hotel de 4 stele.

Amenajarea unui teren de golf intr-o localitate atat de apropiata de Bucuresti, in conditiile in care va fi unicul cu adevarat practicabil la standarde occidentale, va actiona ca un magnet asupra altor investitori pentru ca va trasa o noua destinatie pentru oamenii de business. In Sabareni preturile terenurilor se incadreaza acum intre 15 si 35 de euro, in functie de amplasament. Preturile au crescut constant de la inceputul anului cu 10% pe luna, iar aceasta este rata medie lunara de crestere a preturilor terenurilor din localitatile care urmeaza sa fie incluse in zona metropolitana", comenteaza reprezentantul EuroMetropola.







Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri