Criza de pe piata imobiliara din SUA nu a avut un impact direct asupra pietei locale si nici in viitorul apropiat nu vom vedea urmari importante, a declarat directorul companiei de consultanta imobiliara Colliers International, Bogdan Georgescu.
"Criza de pe piata imobiliara din SUA nu a afectat si nici in viitorul apropiat nu cred ca va afecta piata din Romania care se afla intr-o continua crestere. Economia romaneasca merge destul de bine, iar analistii economici sustin ca indicatorii macroeconomici confirma perioada de crestere inregistrata de piata imobiliara locala", a mai spus Georgescu.

Potrivit lui Georgescu, piata de consultanta imobiliara s-a dublat in 2007, urmand sa treaca de 50 milioane de euro pana la finele anului. Georgescu indica si o alta perspectiva pentru cresterea pietei, dand exemplu segmentul spatiilor de birouri.

"Raportul dintre stocul de spatii de birouri si populatia Bucurestiului este de 0,3 in timp ce, in celelalte piete din Europa Centrala si de Est acest raport este de 1, iar in marile capitale financiare precum Londra sau Frankfurt acest raport ajunge la 6. Aceasta analiza ne arata ca stocul de spatii de birouri din Bucuresti ar trebui sa se tripleze in urmatorii cinci ani si explica si actuala rata de neocupare care a ajuns la 0 pentru cladirile de birouri de Clasa A", a spus Georgescu.

In prezent stocul de spatii de birouri de clasa A din Bucuresti este de 545.000 metri patrati, mult inferior fata de Budapesta sau Varsovia cu 1,45 milioane metri patrati si, respectiv, 2,6 milioane metri patrati, conform unui raport publicat de Colliers International. Pentru perioada 2008-2009, Colliers estimeaza o reducere a chiriilor la spatiile de birouri de la 20-22 euro/mp/luna in prezent, la 18-20 euro/mp/luna in centru si de la 14-18 euro/mp/luna in zonele secundare la 12-14 euro/mp/luna in celelalte locatii.

Colliers International este un parteneriat de companii de consultanta imobiliara ce opereaza prin 240 birouri in 51 de tari. Partenerul principal este Colliers Macaulay Nicolls Inc. (CMN) cu sediul in Vancouver, Canada. In Europa Centrala si de Est, Colliers International furnizeaza servicii in Romania, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Rusia, Ucraina, Bulgaria, Serbia si Muntenegru.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri