Bugetul pentru dezvoltarea centrului comercial si pentru zona de divertisment adiacenta din Shumen, oras cu 100.000 de locuitori aflat in nord-estul Bulgariei la 80 de kilometri de Varna, este estimat la 38 milioane de euro. Centrul comercial se va intinde pe o suprafata de 17.000 metri patrati de teren si va oferi 18.000 metri patrati de spatiu inchiriabil, 20.000 de metri patrati adiacenti a 600 de locuri de parcare. Reprezentantii companiei estimeaza ca proiectul va fi finalizat in anul 2009.

"Aceasta achizitie reprezinta o importanta poarta de deschidere catre piata de profil din Bulgaria. Orasul Shumen este subdezvoltat in ceea ce priveste dezvoltarea de centre comerciale, iar investitia noastra se potriveste perfect zonei", a declarat directorul companiei, Ran Shtarkman.

Prin aceasta achizitie, prima din Bulgaria, Plaza Center doreste sa intareasca pozitia companiei in sud-estul Europei, dupa recentele achizitii din Romania si Serbia. Plaza Centers dezvolta in prezent cinci proiecte in Romania si doua in Serbia.

Plaza Centers a intrat pe piata din Romania la sfarsitul lui 2006 iar pana in prezent a demarat cinci proiecte imobiliare insumand 700.000 de metri patrati construiti si investitii de peste 700 milioane euro. Cele cinci proiecte sunt situate in Bucuresti, Timisoara, Iasi, Miercurea Ciuc si Slatina.