Compania cu capital israelian Plaza Centers, unul dintre cei mai importanti dezvoltatori de centre comerciale si de divertisment din Europa Centrala si de Est, a facut prima investitie din Bulgaria prin achizitia unui centru comercial in orasul Shumen, au anuntat reprezentantii companiei.
Bugetul pentru dezvoltarea centrului comercial si pentru zona de divertisment adiacenta din Shumen, oras cu 100.000 de locuitori aflat in nord-estul Bulgariei la 80 de kilometri de Varna, este estimat la 38 milioane de euro. Centrul comercial se va intinde pe o suprafata de 17.000 metri patrati de teren si va oferi 18.000 metri patrati de spatiu inchiriabil, 20.000 de metri patrati adiacenti a 600 de locuri de parcare. Reprezentantii companiei estimeaza ca proiectul va fi finalizat in anul 2009.

"Aceasta achizitie reprezinta o importanta poarta de deschidere catre piata de profil din Bulgaria. Orasul Shumen este subdezvoltat in ceea ce priveste dezvoltarea de centre comerciale, iar investitia noastra se potriveste perfect zonei", a declarat directorul companiei, Ran Shtarkman.

Prin aceasta achizitie, prima din Bulgaria, Plaza Center doreste sa intareasca pozitia companiei in sud-estul Europei, dupa recentele achizitii din Romania si Serbia. Plaza Centers dezvolta in prezent cinci proiecte in Romania si doua in Serbia.

Plaza Centers a intrat pe piata din Romania la sfarsitul lui 2006 iar pana in prezent a demarat cinci proiecte imobiliare insumand 700.000 de metri patrati construiti si investitii de peste 700 milioane euro. Cele cinci proiecte sunt situate in Bucuresti, Timisoara, Iasi, Miercurea Ciuc si Slatina.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri