Compania austriaca de investitii imobiliare Eco Business-Immobilien vizeaza investitii in real estate atat pe piata din Romania si Bulgaria, dar si in Ucraina, unde a demarat deja constructia unei cladiri de birouri.

Eco Business-Immobilien a anuntat initial o investitie de 18,1 milioane de euro in Ucraina, unde compania urmeaza sa construiasca un complex imobiliar cu 19 etaje. Imobilul Baida Business Hall se va intinde pe o suprafata totala de 14.000 metri patrati, intreg proiectul avand ca termen de finalizare sfarsitul anului viitor. Complexul va beneficia de 8.100 mp de spatii de birouri, va include 1.700 mp de spatii de parcare impartiti pe doua niveluri, 30 de magazine pe o suprafata de 1.600 mp, precum si restaurante de lux la ultimele etaje.

"Dupa ce am pus bazele infrastructurii in Europa de Est si am deschis un birou in Kiev, lucram acum la implementarea planului de investitii. Primul proiect din Ucraina ne va genera un profit de 12%, iar viitoarele proiecte din Romania si Bulgaria sunt in curs de evaluare", a declarat directorul executiv al companiei, Friedrich Scheck.

Eco Business-Immobilien se axeaza in principal pe investitii in Germania si Austria, dar a realizat numeroase tranzactii si pe piata imobiliara din Cehia si din Ungaria. Compania vizeaza deasemenea si dezvoltarea unor proiecte imobiliare si in Europa de Est. "Avem proiecte in derulare atat in Ucraina, Bulgaria si Romania, investitii planificate si care se ridica la 150 milioane de euro in regiune pe termen mediu", a mai declarat Scheck.

Criteriul companiei pentru a investii intr-una din cele trei tari prevede un profit al investitiei de cel putin 8%. Eco Business-Immobilien este o companie de investitii imobiliare, listata la bursa din Viena, si care investeste in proiecte de mari dimensiuni, deja finalizate, din sectorul comercial si cel al spatiilor de birouri. Portofoliul investitorului austriac include peste 100 de proiecte in Austria si Germania, jumatate fiind investitii in centre comerciale.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
De 20 de ani in Romania: Interviu onest cu "un american romanizat"