Upground va construi, in zona Fabrica de Glucoza, initial doua cladiri de birouri, cu o suprafata inchiriabila de 100.000 de metri patrati, a caror constructie se va incheia in martie 2008, respectiv octombrie 2008. In paralel, dezvoltatorul imobiliar va construi, pe un teren de 16.000 de metri patrati, doua blocuri rezidentiale tip turn, cu 600 de apartamente si 800 de locuri de parcare.

Valoarea investitiei in constructia celor doua turnuri rezidentiale se ridica la 100 de milioane de euro. "Au venit investitori pentru a cumpara ambele cladiri rezidentiale, un bloc sau apartamentele aferente unei intrari. Este vorba de investitori din Marea Britanie, Grecia, Spania, dar si din alte tari", a declarat managerul general Upground, Valentin Preda.

Pretul pe metrul patrat pentru apartamente porneste de la 1.600 euro, fara TVA, iar suprafetele locuintelor sunt cuprinse intre 97 si 400 de metri patrati. Cel mai ieftin apartament are un pret de 168.000 euro, fara TVA, iar cel mai scump 1,2 milioane euro, fara TVA.

Citeste si:

Ansamblul rezidential va beneficia si de spatii comerciale, clinica medicala, gradinita, o banca, farmacii, cafenele si restaurante.

Complexul Upground va fi dat in folosinta la sfarsitul anului 2009. Proiectul este co-finantat de la Banca Romaneasca si de la Bancpost cu 150 de milioane de euro. Valentin Preda a mai declarat ca Upground mai are in plan si alte proiecte imobiliare, atat in Capitala, cat si in alte orase din tara, investitorii detinand numeroase terenuri in sudul tarii.