Grupul GE Real Estate Central & Eastern Europe se asteapta la achizitii importante in Rusia in primul trimestru al anului viitor si vizeaza de asemenea investitii in sectorul rezidential si pe piata de retail din Romania si Bulgaria, au declarat reprezentantii companiei.
"Sper sa putem anunta cel putin doua sau trei tranzactii importante in Rusia in urmatoarele luni. Vizam in special investitii in spatii industriale si pe piata de retail", a declarat directorul administrativ al companiei, Karim Habra. GE Real Estate a intrat pe piata din Rusia in luna octombrie cu o investitie de 50 de milioane de dolari catre Heitman Russia Property Partners, un nou fond care detine 150 milioane de dolari pentru achizitii.

Directorul administrativ al companiei a mai spus ca GE Real Estate a investit sume importante pe piata rezidentiala din Polonia si Cehia prin achizitia unor dezvoltatori si vizeaza astfel de tranzactii si in Romania si Bulgaria. "Vedem bune oportunitati in Romania si Bulgaria, in special pe piata de retail. Cautam parteneri locali pentru a realiza si alte investitii in cele doua tari", a mai spus Habra.

In Romania, anul acesta, GE Real Estate si Helios-Phoenix au anuntat crearea unui joint venture in vederea dezvoltarii unor depozite de distributie in valoare de 175 milioane euro in Romania. Aceasta operatiune, ce a marcat intrarea grupului GE Real Estate pe piata imobiliara din Romania, va avea drept obiectiv primar construirea a sapte depozite de logistica si distributie in cele mai mari orase ale tarii.

Decizia a fost luata pe fondul cresterii cererii pentru hale industriale de calitate superioara si amplasamente de logistica in Romania, datorita majorarii substantiale a ritmului de crestere a produsului intern brut, arata comunicatul. Primele proiecte, ce vor fi dezvoltate pe baza speculativa, vor fi amplasate in Bucuresti, Timisoara, Brasov si Cluj.

"Daca vom mai incheia doua-trei tranzactii in Romania si Bulgaria in urmatoarele luni ne gamdim sa deschidem chiar o filiala locala in Bucuresti sau Sofia", a adaugat reprezentantul GE Real Estate.

Compania americana, GE Real Estate, cu active de 62 milioane de dolari, a dezvoltat peste 30 de proiecte rezidentiale si in Polonia si Cehia. GE Real Estate, este al treilea mare investitor din Bulgaria, dupa ce a achizitionat Mall-ul din Sofia, in urma cu un an si jumatate si dupa ce a cumparat Mall-ul Plovdiv, in urma cu sase luni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri