AFI Europe, divizie a grupului de investitii Africa-Israel, are in plan constructia a 9.650 de apartamente in Romania, 4.400 in Polonia, 3.300 in Cehia si 2.900 in Letonia, dar si in alte tari, au anuntat reprezentantii companiei, citati de publicatia israeliana Globes.
AFI Europe detine un portofoliu comercial de peste un milion de metri patrati suprafata inchiriabila si 28.980 de apartamente aflate in stadiu de constructie in Germania si in Estul Europei, potrivit datelor prezentate de catre compania Africa - Israel, controlata de omul de afaceri israelian Lev Leviev. In total, AFI Europe a finalizat sau are in stadiu initial 32 de proiecte in opt tari.

Potrivit presedintelui companiei Africa Israel, cele mai importante proiecte sunt Cotroceni Park din Bucuresti, Palace Padubice din Cehia, Osiedle Europeski din Polonia, dar si Airport City din Belgrad. In ultimul an, AFI si-a extins activitatea in alte patru tari: Germania, Polonia, Letonia si Ungaria si a achizitionat cinci proiecte in Bulgaria, Letonia si Bulgaria de la compania BSR Europe.

AFI Europe are in plan proiecte rezidentiale de 500 milioane euro in Capitala pentru urmatorii trei ani. AFI a investit recent 77,5 milioane euro pentru achizitia unui teren de 155.000 metri patrati al fabricii Laromet pentru a construi in zona aproximativ 5.000 de locuinte. In Bucuresti, AFI Europe mai detine o proprietate ce a apartinut fabricii Inox. Terenul, cu o suprafata de 17.000 metri patrati, este situat in centrul Capitalei, in apropierea Casei Poporului. Proiectul va dezvolta o zona rezidentiala de lux, incluzand birouri si spatii comerciale. In portofoliul AFI Europe exista si un teren de 260.000 metri patrati, situat in comuna Butimanu, unde compania va dezvolta un complex rezidential de vile de lux.

AFI Europe detine proprietati rezidentiale, malluri si hoteluri atat in Romania, Cehia, Bulgaria si Serbia. Grupul israelian Africa Israel desfasoara operatiuni in domeniile imobiliar, infrastructura, energetic, hotelier si moda. Compania Africa Israel Investments functioneaza din 1934, fiind in prezent listata la bursa din Tel Aviv, cu un capital de circa trei miliarde de dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri