AFI Europe detine un portofoliu comercial de peste un milion de metri patrati suprafata inchiriabila si 28.980 de apartamente aflate in stadiu de constructie in Germania si in Estul Europei, potrivit datelor prezentate de catre compania Africa - Israel, controlata de omul de afaceri israelian Lev Leviev. In total, AFI Europe a finalizat sau are in stadiu initial 32 de proiecte in opt tari.

Potrivit presedintelui companiei Africa Israel, cele mai importante proiecte sunt Cotroceni Park din Bucuresti, Palace Padubice din Cehia, Osiedle Europeski din Polonia, dar si Airport City din Belgrad. In ultimul an, AFI si-a extins activitatea in alte patru tari: Germania, Polonia, Letonia si Ungaria si a achizitionat cinci proiecte in Bulgaria, Letonia si Bulgaria de la compania BSR Europe.

AFI Europe are in plan proiecte rezidentiale de 500 milioane euro in Capitala pentru urmatorii trei ani. AFI a investit recent 77,5 milioane euro pentru achizitia unui teren de 155.000 metri patrati al fabricii Laromet pentru a construi in zona aproximativ 5.000 de locuinte. In Bucuresti, AFI Europe mai detine o proprietate ce a apartinut fabricii Inox. Terenul, cu o suprafata de 17.000 metri patrati, este situat in centrul Capitalei, in apropierea Casei Poporului. Proiectul va dezvolta o zona rezidentiala de lux, incluzand birouri si spatii comerciale. In portofoliul AFI Europe exista si un teren de 260.000 metri patrati, situat in comuna Butimanu, unde compania va dezvolta un complex rezidential de vile de lux.

AFI Europe detine proprietati rezidentiale, malluri si hoteluri atat in Romania, Cehia, Bulgaria si Serbia. Grupul israelian Africa Israel desfasoara operatiuni in domeniile imobiliar, infrastructura, energetic, hotelier si moda. Compania Africa Israel Investments functioneaza din 1934, fiind in prezent listata la bursa din Tel Aviv, cu un capital de circa trei miliarde de dolari.