Pretul proprietatilor din Bulgaria a inregistrat, in trimestrul al treilea din 2007, cea mai mare crestere din lume, fiind urmata de Singapore si Africa de Sud, arata un raport al grupului imobiliar britanic Knight Frank.
Datele statistice ale companiei imobiliare Knight Frank cuprinse in ghidul "Global Price Index" arata faptul ca preturile proprietatilor rezidentiale din Bulgaria au crescut cu 30,6% in trimestrul al treilea din 2007. In aceeasi perioada a anului trecut, Bulgaria ocupa cea de-a opta pozitie in topul realizat de Knight Frank, cu o crestere de 14%.

In ciuda temerilor de suprasolicitare a pietei imobiliare in unele regiuni ale tarii, in special in zonele de vacanta precum statiunea montana Bansko, Bulgaria a reusit sa depaseasca Letonia, care devenise liderul traditional in acest top. Singapore s-a clasat pe pozitia a doua cu o crestere de 27,6% a preturilor proprietatilor, iar Africa de Sud a ocupat cea de-a treia pozitie a topului cu 14,4%.

Potrivit datelor statistice prezentate, cresterea pretului proprietatilor s-a mai diminuat in cel de-al treilea trimestru la nivel mondial. Preturile au inregistrat o crestere globala cu 8,2% fata de aceeasi perioada din anul precedent, in comparatie cu 9,6% crestere in trimestrul trei din 2006. Interesul crescut pentru proprietati, dar si conditiile de ipotecare au dus la aceasta scadere a preturilor la nivel global.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri