Datele statistice ale companiei imobiliare Knight Frank cuprinse in ghidul "Global Price Index" arata faptul ca preturile proprietatilor rezidentiale din Bulgaria au crescut cu 30,6% in trimestrul al treilea din 2007. In aceeasi perioada a anului trecut, Bulgaria ocupa cea de-a opta pozitie in topul realizat de Knight Frank, cu o crestere de 14%.

In ciuda temerilor de suprasolicitare a pietei imobiliare in unele regiuni ale tarii, in special in zonele de vacanta precum statiunea montana Bansko, Bulgaria a reusit sa depaseasca Letonia, care devenise liderul traditional in acest top. Singapore s-a clasat pe pozitia a doua cu o crestere de 27,6% a preturilor proprietatilor, iar Africa de Sud a ocupat cea de-a treia pozitie a topului cu 14,4%.

Potrivit datelor statistice prezentate, cresterea pretului proprietatilor s-a mai diminuat in cel de-al treilea trimestru la nivel mondial. Preturile au inregistrat o crestere globala cu 8,2% fata de aceeasi perioada din anul precedent, in comparatie cu 9,6% crestere in trimestrul trei din 2006. Interesul crescut pentru proprietati, dar si conditiile de ipotecare au dus la aceasta scadere a preturilor la nivel global.