Dezvoltatorul de spatii de depozitare si distributie, ProLogis, a finalizat constructia unui spatiu de depozitare de 50.000 metri patrati in Sovacia pentru retailerul in domeniul alimentar si bunuri de larg consum,Tesco, conform reprezentantilor ProLogis.
"Cresterea produsului intern brut precum si a consumului intern continua sa sustina cererea pentru spatii moderne de depozitare in Slovacia. Suntem incantati de semnarea acestui contract de constructie la cheie, impreuna cu Tesco", a declarat reprezentantul ProLogis in Republica Ceha si Slovacia, Jakub Pelikan.

Noul centru de distributie al companiei Tesco este localizat in ProLogis Park Galanta-Gá, un parc industrial aflat in constructie la aproximativ 60 de kilometri nord-est de Bratislava. Tesco va face din acest centru cel mai important spatiu de depozitare si distributie al sau, oferind servicii clientilor sai din Europa Centrala si de Est. Constructia spatiului a fost finalizata in cel de-al patrulea trimestru al anului 2007. Tesco are posibilitatea sa se extinda in interiorul parcului cu inca 14.000 mp.

Pe langa spatiul din ProLogis Park Galanta-Gá, Tesco inchiriaza de la ProLogis aproximativ 217.000 metri patrati de spatii de depozitare in Slovacia, Republica Ceha, Polonia si Regatul Unit al Marii Britanii.

ProLogis Park Galanta-Gá este situat in apropierea drumului E75, oferind acces la Aeroportul Bratislava si Portul Bratislava, care este conectat la Portul Rotterdam prin intermediul Dunarii. La finalizare, parcul va cuprinde trei cladiri cu o suprafata totala de 146.000 metri patrati de spatii de distributie.

Tesco reprezinta unul dintre cele mai mari lanturi de distributie de retail din lume, care opereaza pe 12 piete de consum din afara Regatului Unit al Marii Britanii, in Europa si Asia. Compania are peste 100.000 de angajati, cu peste 15 milioane de clienti si vanzari de peste 7,6 miliarde de lire sterline, cu un profit de 370 milioane lire sterline.

ProLogis este cel mai mare proprietar, manager si dezvoltator de spatii de depozitare si distributie, cu operatiuni in 20 de tari din America de Nord, Europa si Asia. Societatea detine 34,4 miliarde de dolari active, in proprietate, administrare si aflate in curs de dezvoltare, care includ 44,9 milioane metri patrati, in 2.669 proprietati, la 30 septembrie 2007. Printre clientii ProLogis se numara producatori, firme de retail, societati de transport, furnizori de servicii logistice si alte societati cu activitati de distributie la scara larga. Cu sediul in Denver, Colorado, ProLogis are peste 1.300 de angajati in intreaga lume.

In Romania, ProLogis, are in vedere dezvoltarea de parcuri logistice si industriale in orase mari, precum si extinderea investitiilor din Bucuresti. ProLogis investeste 80 milioane euro pentru constructia primelor sase cladiri din parcul industrial Bucharest A1, ce va avea 12 cladiri, peste doi ani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri