"Programul de consolidare a cladirilor de locuit multietajate a beneficiat anul acesta de 7,8 milioane de lei. Au fost finalizate trei cladiri, sunt in stadiu de executie zece cladiri, iar 11 au documentatii tehnice in curs de elaborare. In perioada 2005-2006 au fost alocate fonduri in valoare de 15,6 milioane de euro si a fost finalizata consolidarea a patru cladiri", a declarat Borbely, citat de NewsIn.

Potrivit ministrului, in 2007 programul de reducere a riscului seismic finantat prin credit de la Banca Mondiala si cofinantat de Guvernul Romaniei. In 2007, programul a beneficiat de 22,8 milioane de lei si a cuprins 16 cladiri cu lucrari de executie in curs de desfasurare din care trei obiective au fost finalizate in trimestrul IV din 2007. "In 2007 a fost consolidat pavilionul A1 si corpul C al Spitalului Clinic Militar de Urgenta Dr. Iacob Czihac din Iasi, chiar cu patru luni mai devreme decat termenul stabilit, dar si corpul C al Academiei de Studii Economice si pavilionul B al Spitalului Clinic Militar de Urgenta din Galati", a mai spus Borbely.

Tot prin finatarea de la Banca Mondiala, alte doua obiective au in prezent licitatia de executie in curs de desfasurare, cinci cladiri sunt in stadiul de pregatire a lansarii procedurii de achizitie a lucrarilor si sase proiecte tehnice au fost finalizate. In plus, ministrul dezvoltarii a declarat in cadrul analizei de bilant ca alte 16 proiecte tehnice sunt in curs de finalizare, iar 21 de obiective de proiectare au licitatiile in curs de desfasurare.

Totodata, prin programul de interventii in prima urgenta la constructiile vulnerabile care prezinta pericol public si care a beneficiat in 2007 de un buget de 5,8 milioane de lei, au fost finalizate zece obiective situate in sapte judete. Programul vizeaza inlaturarea pericolului de prabusire a unor elemente de constructii de importanta deosebita care adapostesc valori artistice si istorice, iar in 2005-2006 au fost finalizate alte 31 de obiective.