20 Decembrie 2007

Apartamentele vechi din Capitala s-au scumpit in acest an cu 50%



Pretul locuintelor in blocuri vechi din Bucuresti a crescut in acest an in medie cu 50%, in contextul mentinerii unui nivel ridicat al cererii, conform unui studiu intocmit de compana de servicii imobiliare Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Potrivit Coldwell Banker, cererea pe piata veche a apartamentelor s-a mentinut la un nivel inalt, locuintele din acest segment avand cateva avantaje net superioare celor noi. Printre acestea se numara posibilitatea de a te muta imediat si localizarea in zone accesibile, unde infrastructura este definitivata. Din acest motiv, cresterea medie a preturilor a fost de 50%.

Cele mai mari preturi pe piata apartamentelor vechi se inregistreaza in sectoarele 1 si 2 din Bucuresti, in timp ce in sectorul 6 locuintele din aceasta categorie se vand cel mai ieftin.

Randamentul investitiilor imobiliare din Capitala a scazut in acest an cu pana la 1,5 puncte procentuale, ajungand pentru spatiile de birouri la 6% si la spatii de retail la 7,5%, niveluri care se mentin insa peste valorile inregistrate pe pietele din regiune, potrivit Coldwell Banker.

Cititi mai multe aici.



Citeste si