Investitorul austriac Immoeast a anuntat cresterea cu 122% a castigurilor inainte de impozitare (EBIT)din primul semestru al anului fiscal curent, incheiat in luna octombrie, odata ce pietele emergente de baza din Europa au explodat in urma cererii crescute, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

Divizia grupului austriac de investitii Immofinanz a anuntat castiguri inainte de impozitare de 298,9 milioane euro (429,4 milioane dolari) si cresterea cu 19,5% a valorii nete a activelor per actiune la 10,53 euro, scapand relativ neafectata de criza creditelor ce a avut un totusi un impact asupra pietelor sale imobiliare de baza din Romania, Polonia, Bulgaria, Cehia si Ungaria.

Intr-o estimare, Deutsche Bank a anuntat ca rezultatul a fost "usor mai bun decat cel asteptat", confirmand calitatea portofoliului Immoeast din Europa Centrala si de Est.

Cu o crestere a veniturilor de 73,4% la 136,1 milioane euro, compania a anuntat ca valoarea activelor imobiliare a crescut de peste doua ori, la 10,9 miliarde euro.

Profitul din inchirieri a crescut cu 4,4%, la 97,9 milioane euro datorita imbunatatirii sistemului de administrare a activelor si cresterii nivelului acordurilor de inchiriere indexate.

Compania a precizat ca momentan mai putin de jumatate din portofoliul sau se afla in Europa Centrala si de Est, dupa o modificare a directiei strategice de dezvoltare catre Rusia, Ucraina si Europa de sud-est.

Portofoliul spatiului detinut a crescut cu 69%, la 5,7 milioane metri patrati.

Aproximativ 30% din portofoliu este momentan spatiu destinal operatiunilor de retail, reflectand eforturile grupului de a se diversifica, pana de curand predominate fiind spatiile pentru birouri, a precizat compania.

Immoeast detine pe piata romaneasca proprietati evaluate la peste 1,4 miliarde de euro. Immoeast a anuntat ca dispune, pana in anul 2010, de un buget de 731 milioane de euro pentru achizitii si dezvoltari imobiliare pe piata romaneasca, astfel ca valoarea portofoliului detinut in Romania va creste in urmatorii trei ani la 2,1 miliarde de euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si