Petrom a semnat un precontract de vanzare-cumparare cu Raiffeisen Evolution SRL, prin care ii vinde un teren de 110.000 metri patrati, de aproximativ 91 de milioane de euro,pentru a se asigura ca Petrom City se va dezvolta in continuare.

Petrom a anuntat ca din totalul de 193.000 metri pe care ii insumeaza terenul de la Straulesti, 110.000 au fost vanduti catre Reiffeisen Evolution SRL. Pentru acest teren, pretul ce urmeaza sa fie primit este de aproximativ 70% din totalul investitiilor ce vor fi realizate in proiectul Petrom City, proiect ce se ridica la 130 de milioane de euro, informeaza compania.

"Pentru a se asigura ca zona din jurul complexului Petrom City de la Straulesti va fi dezvoltata in continuare si ca va fi inconjurata de cladiri si complexe la acelasi standard calitativ, Petrom a semnat un precontract de vanzare-cumparare cu Raiffeisen Evolution SRL. Contractul semnat cu Raiffeisen Evolution SRL acopera restul suprafetei de teren de aproximativ 110.000 m2 si contine clauze ce trebuie indeplinite pentru incheierea contractului", se arata in comunicat.

Directorul general adjunct al Petrom, Werner Schinhan, a declarat ca „aceasta tranzactie nu este doar un pas important pentru dezvoltarea complexului Petrom City dar si pentru restul suprafetei de la Straulesti si intreaga zona Baneasa. Petrom s-a asigurat ca o firma cu reputatie internationala va dezvolta acest teren. impreuna cu Petrom City aceasta zona va constitui o dezvoltare de exceptie in peisajul Bucurestiului, cu destinatie atat comerciala cat si rezidentiala, avand un design de prima clasa.“

Petrom va construi un ansamblu de cladiri de birouri de ultima generatie ce va gazdui aproximativ 2.500 de angajati si care va include un centru de date si o centrala de cogenerare energie electrica si caldura in zona de la Straulesti.

Terenul pe care se construieste Petrom City de la Straulesti se afla in zona Baneasa si finalizarea lucrarilor de constructie este prevazuta pentru luna decembrie 2009.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
REPORTAJ din tabara de optimism din Tara lui Andrei