Piata proprietatilor a ocupat prima pozitie in economia bulgara anul trecut cu un record al tranzactiilor de 11,36 miliarde de euro, suma fiind reprezentata de valoarea totala a tranzactiilor cu terenuri si cladiri, potrivit datelor publicate de agentia de real estate Yavlena, citata de Sofiaecho.
In 2006, afacerile din acest sector au atins circa noua milioane de euro. Potrivit expertilor din domeniu, cresterea tranzactiilor cu proprietati si a pretului acestora a fost reprezentativa pentru piata imobiliara din Bulgaria, scrie NewsIn.

Datele agentiei de real estate mai arata ca desi era de asteptat ca pe intreg anul 2007 preturile sa creasca cu aproximativ 35% in ceea ce priveste proprietatile rezidentiale, pana in septembrie acestea atinsesera deja un procent de 32%.

Managerul companiei Strahil Ivanov a declarat ca aceasta crestere a fost de doua ori mai rapida decat in 2006, datorita ratei rapide de amortizare a investitiilor si a profiturilor anuale pe care le inregistreaza unele companii. "Numarul tranzactiilor din 2007 este de asteptat sa se ridice la 292.000", a mai spus Ivanov.

In ceea ce priveste sectorul constructiilor acesta a intregistrat cea mai rapida crestere in Bulgaria in 2007 ajungand la un procent de 15% anual.

Reprezentantii Camerei Antreprenorilor din Bulgaria sunt de parere ca investitiile in ansambluri rezidentiale cu locuinte moderne, dar si centrele comerciale au dus la o crestere rapida in acest sector. In ceea ce priveste constructiile este de asteptat sa creasca procentual cu 12-16% pana in 2010.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri