Plaza Centers va investi 90 mil. euro intr-un centru comercial in Polonia

Compania cu capital israelian Plaza Centers, dezvoltatorul proiectului Dambovita Center din Bucuresti, va investi circa 90 milioane de euro in constructia unui centru comercial si de divertisment in localitatea Kielce din Polonia.

Dezvoltatorul a achizitionat recent, in urma unei licitatii, un lot de teren in Kielce, unde urmeaza sa construiasca pe o suprafata de 30.000 metri patrati un centru comercial si de divertisment. Noul complex va avea o suprafata construita de 57.000 metri patrati cu 40.000 metri patrati inchiriabili si circa 1.200 de locuri de parcare.

Centrul comercial va ingloba ca si chiriasi atat retaileri internationali si nationali cat si companii de entertainement. Constructia centrului comercial va fi demarata la jumatatea anului 2009, iar dezvoltatorul si-a propus ca data de finalizare a intregului proiect inceputul anului 2011.

Acesta este primul proiect al companiei dupa ce Plaza Centers s-a listat la bursa din Varsovia in luna octombrie din 2007. Plaza Centers a intrat pe piata din Polonia inca din 1996, iar pana in prezent a vandut sapte centre comerciale si are in stadiu de constructie alte trei, localizate in Suwalki, Torun si Zgorzelec, precum si un proiect in Lodz.

Plaza Centers a intrat pe piata din Romania la sfarsitul lui 2006, iar pana in prezent a demarat cinci proiecte imobiliare insumand 700.000 de metri patrati construiti si investitii de peste 700 milioane euro. Cele cinci proiecte sunt situate in Bucuresti, Timisoara, Iasi, Miercurea Ciuc si Slatina. Plaza Centers NV este cotata si la Bursa de Valori Londra si isi desfasoara activitatea in special in zona Europei Centrale si de Est.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri