Numarul de autorizatii de constructie pentru cladiri rezidentiale a ajuns in primele 11 luni ale anului 2007 la 52.448, in crestere cu 16,7% fata de aceeasi perioada a anului precedent, informeaza Institutul National de Statistica (INS).

Potrivit datelor INS, s-au inregistrat cresteri ale numarului de autorizatii in toate regiunile de dezvoltare. Cele mai importante cresteri s-au localizat in Bucuresti–Ilfov, unde numarul autorizatii a crescut cu 1.414, in zona Centru cu 1.225 mai multe, Sud-Muntenia cu 1.186 autorizatii, Nord-Vest cu 1.014 autorizatii si Vest cu 1.024 autorizatii.

In luna noiembrie a anului trecut, s-au eliberat 4.433 autorizatii pentru constructia de cladiri rezidentiale, din care 57,3% in mediul rural si 42,7% in mediul urban. In profil regional, in luna noiembrie comparativ cu luna octombrie, se constata o scadere a numarului de autorizatii pentru cladiri rezidentiale in toate regiunile de dezvoltare, scaderea cea mai mare inregistrandu-se in regiunea de dezvoltare Nord-Vest, cu 264 autorizatii mai putin.

In ceea ce priveste luna noiembrie a anului 2007 fata de noiembrie 2006, potrivit datelor furnizate de statistica, cresterea cu 0,7% a numarului de autorizatii eliberate pentru cladiri rezidentiale a fost sustinuta in principal de cresterea din mediul urban (+15,3%).

Distributia in profil regional evidentiaza o tendinta de crestere a numarului de autorizatii de constructie eliberate pentru cladiri rezidentiale in urmatoarele regiuni de dezvoltare: Centru ( +114 autorizatii ), Vest ( +63 autorizatii ), Nord-Vest si Bucuresti–Ilfov cu cate 27 autorizatii fiecare. Cele mai importante scaderi s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare Nord-Est cu 116 autorizatii mai putin comparativ cu luna noiembrie a anului 2006, Sud-Muntenia (-50 autorizatii ), Sud-Vest Oltenia (-20 autorizatii) si Sud-Est (-15 autorizatii).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Antreprenor:Privații au năvălit cu cereri. Intervenția statului trebuie limitată
Setari Cookie-uri