Venirea unor companii ca Microsoft, Nokia si BMW vor creste preturile pe piata imobiliara in 2008

Preturile proprietatilor imobiliare din Romania vor creste in urmatoarele 12 luni cu 25-30%, ca urmare a intrarii pe piata locala a investitorilor straini, conform reprezentantilor companiei imobiliare Anglo-Romanian Development (ARD)

Intrarea unor companii ca Microsoft, Nokia si BMW in zonele urbane ale tarii, determina relocarea fortei de munca dintr-o localitate in alta, ceea ce creeaza presiune atat pe cerere, cat si pe preturile locuintelor”, spun reprezentantii companiei, citati de site-ul FT Adviser.

Acestia estimeaza ca deficitul de locuinte din Romania este de un milion de unitati, subliniind ca piata imobiliara romaneasca a evoluat foarte bine dupa aderarea la Uniunea Europeana, anul trecut cresterea preturilor locuintelor variind intre 25 si 30%.

De asemenea, unele proiecte din zone importante din Bucuresti au inregistrat majorari ale pretului de 60% doar in 11 luni.

Conform ARD, Bucurestiul va ramane principala destinatie pentru investitorii imobiliari, oferind condiitii de crestere si randamente mai bune din chirii. Acestia prevad o crestere superioara a proiectelor imobiliare de calitate in orase precum Cluj, Brasov, Arad, Constanta, Iasi si Timisoara.

ARD este o companie fondata in Marea Britanie, cu birouri la Londra si la Cluj-Napoca, care activeaza in domeniul serviciilor de consultanta imobiliara, fiind condusa de Alex Pintea, managing director.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri