21 Ianuarie 2008

Venirea unor companii ca Microsoft, Nokia si BMW vor creste preturile pe piata imobiliara in 2008



Preturile proprietatilor imobiliare din Romania vor creste in urmatoarele 12 luni cu 25-30%, ca urmare a intrarii pe piata locala a investitorilor straini, conform reprezentantilor companiei imobiliare Anglo-Romanian Development (ARD)

Intrarea unor companii ca Microsoft, Nokia si BMW in zonele urbane ale tarii, determina relocarea fortei de munca dintr-o localitate in alta, ceea ce creeaza presiune atat pe cerere, cat si pe preturile locuintelor”, spun reprezentantii companiei, citati de site-ul FT Adviser.

Acestia estimeaza ca deficitul de locuinte din Romania este de un milion de unitati, subliniind ca piata imobiliara romaneasca a evoluat foarte bine dupa aderarea la Uniunea Europeana, anul trecut cresterea preturilor locuintelor variind intre 25 si 30%.

De asemenea, unele proiecte din zone importante din Bucuresti au inregistrat majorari ale pretului de 60% doar in 11 luni.

Conform ARD, Bucurestiul va ramane principala destinatie pentru investitorii imobiliari, oferind condiitii de crestere si randamente mai bune din chirii. Acestia prevad o crestere superioara a proiectelor imobiliare de calitate in orase precum Cluj, Brasov, Arad, Constanta, Iasi si Timisoara.

ARD este o companie fondata in Marea Britanie, cu birouri la Londra si la Cluj-Napoca, care activeaza in domeniul serviciilor de consultanta imobiliara, fiind condusa de Alex Pintea, managing director.



Citeste si