Magnatul israelian Sir Bernard Schreier da in judecata compania Elbit Medical Imaging din Londra, afirmand ca firma israeliana a acestui a fost eliminata din cadrul proiectului imobiliar gigantic "Casa Radio" din Bucuresti, Romania, informeaza Haaretz.com.
Schreider cere desagubiri in valoare de 33,5 milioane euro. Plangerea acestuia are drept baza o optiune privind achizitia unei participatii de 25% din proiectul din Romania, unde constructia a demarat in urma cu cateva luni.

Elbit afirma ca magnatul nu a platit pentru aceasta optiune.

Surse din cadrul companiei Elbit, care este controlata de catre Moti Zisser, a declarat ca aceasta plangere nu are nicio baza legala, precizand ca optiunea fusese intradevar prelungita insa a expirat la sfarsitul anului trecut.

Optiunea ar fi fost oferita lui Schreider la un pret cu mult sub valoarea reala, care a inceput sa creasca odata ce proiectul a inceput sa fie construit. Elbit a adaugat ca momentan nu mai cauta un partener pentru finalizarea proiectului.

Complexul Casa Radio este unul dintre cele mai mari proiecte ale companiei Elbit din Europa, afirma Haaretz, investitia fiind estimata la aproximativ un miliard de dolari.

Elbit a cumparat o participatie de 75% din acest proiect, care va fi finalizat in sase ani.

Guvernul roman detine 15% din proiect, iar restul de 10% este detinut de catre o companie turceasca.

Complexul se va intinde pe 360.000 de metri patrati si va contine un mall si un centru de ingrijire personala cu o suprafata de 132.000 metri patrati, unul dintre cele mai mari din Europa.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri