Schreider cere desagubiri in valoare de 33,5 milioane euro. Plangerea acestuia are drept baza o optiune privind achizitia unei participatii de 25% din proiectul din Romania, unde constructia a demarat in urma cu cateva luni.

Elbit afirma ca magnatul nu a platit pentru aceasta optiune.

Surse din cadrul companiei Elbit, care este controlata de catre Moti Zisser, a declarat ca aceasta plangere nu are nicio baza legala, precizand ca optiunea fusese intradevar prelungita insa a expirat la sfarsitul anului trecut.

Optiunea ar fi fost oferita lui Schreider la un pret cu mult sub valoarea reala, care a inceput sa creasca odata ce proiectul a inceput sa fie construit. Elbit a adaugat ca momentan nu mai cauta un partener pentru finalizarea proiectului.

Citeste si:

Complexul Casa Radio este unul dintre cele mai mari proiecte ale companiei Elbit din Europa, afirma Haaretz, investitia fiind estimata la aproximativ un miliard de dolari.

Elbit a cumparat o participatie de 75% din acest proiect, care va fi finalizat in sase ani.

Guvernul roman detine 15% din proiect, iar restul de 10% este detinut de catre o companie turceasca.

Complexul se va intinde pe 360.000 de metri patrati si va contine un mall si un centru de ingrijire personala cu o suprafata de 132.000 metri patrati, unul dintre cele mai mari din Europa.