Vanzarile de locuinte noi pentru o singura familie au coborat cu 4,7% in decembrie in Statele Unite pana la cel mai redus nivel al ultimilor 13 ani, preturile medii au scazut masiv, iar stocul de case nevandute a urcat puternic, arata luni un raport guvernamental american.
Statisticile americane pentru vanzarile de locuinte reprezinta o noua veste proasta pentru sectorul imobiliar din Statele Unite ale Americii.

Vanzarile de locuinte noi au coborat in decembrie 2007 pana la un nivel anual de 604.000, fata de datele revizuite din noiembrie, care au aratat vanzari de 634.000 de case, potrivit departamentului american al comertului, potrivit NewsIn.

Economistii chestionati de Reuters estimasera ca vanzarile de locuinte vor cobori in decembrie la 640.000, de la 647.000 in noiembrie.

In decembrie, pretul mediu al locuintelor noi vandute a coborat cu 10,9% pana la 219.000 dolari, comparativ cu datele din noiembrie. La sfarsitul lunii, erau 495.000 de case de vanzare, cu 1,4% mai putine decat in noiembrie, mai arata statisticile pentru piata imobiliara americana.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri