Randamentele investitiilor imobiliare din Romania vor creste in 2008 cu 1-2 puncte procentuale, pana la un nivel cuprins intre 7,5-9%, pe fondul crizei financiare de pe pietele externe, recuperand astfel scaderea inregistrata in 2007.

"Randamentele vor creste semnificativ in acest an, cu unu pana la doua puncte procentuale. Motivul principal este criza financiara de pe segmentul imobiliar din Statele Unite ale Americii, care a facut ca si Europa financiara sa se replieze si sa fie mult mai precauta in finantarea achizitiilor imobiliare in scop de investitie", a declarat Alexandra Dimofte, partener in cadrul Eurisko.

Conform Alexandrei Dimofte, in 2007 s-a inregistrat o scadere a randamentelor cu aproape doua puncte procentuale fata de 2006.

"Datorita atat unei politici extrem de relaxate a institutiilor finantatoare, cat si a competitiei acerbe intre dezvoltatori, pe de o parte, si fonduri de investitii, pe de alta parte, randamentele s-au redus cu aproape doua puncte. Astfel, randamentele la cladirile inchiriate se situau in 2006 in jurul a 7,5%- 9%, iar in 2007 s-au incheiat tranzactii la randamente intre 5,9% si 7%", enunta Dimofte.

In opinia lui Dimofte, anul 2007 a cunoscut o adevarata explozie din punct de vedere al tranzactiilor imobiliare, atat in ceea ce priveste achizitia de terenuri pentru viitoare dezvoltari, cat si preluarea de produse imobiliare functionabile, ocupate sau in curs de ocupare, precum cladiri de birouri, shopping centers, mall-uri, parcuri logistice.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si