"Un departament al Autoritatii fiscale a demarat o ancheta privind operatiunile imobiliare ale oamenilor de afaceri israelieni in Romania, si in Europe de Est in general", a declarat un responsabil au Autoritatii fiscale israeliene pentru Globes.

Aceasta problema a devenit prioritara avand in vedere extinderea afacerilor israeliene in regiune.

"Saptamana trecuta, Autoritatea a retinut patru oameni de afaceri, a caror activitate de baza nu era legata de sectorul imobiliar, insa au cumparat terenuri in Romania pe care nu le-au raportat, evaziunea fiscala ridicandu-se la milioane de euro", afirma responsabilul israelian, citat de Globes.

Citeste si:

Oficialul a adaugat ca este de parere ca "afacerile de acest tip din Romania nu reprezinta decat o mica parte din evaziunile fiscale din Europa de Est efectuate de cetateni israelieni".

Din 2003, codul fiscal israelian ii obliga pe cetatenii israelieni sa raporteze veniturile obtinute din afacerile din strainatate.

Avand in vedere expansiunea afacerilor israeliene pe plan international, Autoritatea fiscala a luat decizia sa ia masuri, pentru ca multi oameni de afaceri sunt de parere ca autoritatile israeliene nu stiu de afacerile acestora pe plan extern, conform Globes.