Investitorii israelieni au cumparat multe terenuri in Europa de Est, si mai ales in Romania, insa nu au raportat acest lucru, iar autoritatile fiscale din Israel au demarat cercetari legate de afacerile acestora, informeaza Globes.co.il.
"Un departament al Autoritatii fiscale a demarat o ancheta privind operatiunile imobiliare ale oamenilor de afaceri israelieni in Romania, si in Europe de Est in general", a declarat un responsabil au Autoritatii fiscale israeliene pentru Globes.

Aceasta problema a devenit prioritara avand in vedere extinderea afacerilor israeliene in regiune.

"Saptamana trecuta, Autoritatea a retinut patru oameni de afaceri, a caror activitate de baza nu era legata de sectorul imobiliar, insa au cumparat terenuri in Romania pe care nu le-au raportat, evaziunea fiscala ridicandu-se la milioane de euro", afirma responsabilul israelian, citat de Globes.

Oficialul a adaugat ca este de parere ca "afacerile de acest tip din Romania nu reprezinta decat o mica parte din evaziunile fiscale din Europa de Est efectuate de cetateni israelieni".

Din 2003, codul fiscal israelian ii obliga pe cetatenii israelieni sa raporteze veniturile obtinute din afacerile din strainatate.

Avand in vedere expansiunea afacerilor israeliene pe plan international, Autoritatea fiscala a luat decizia sa ia masuri, pentru ca multi oameni de afaceri sunt de parere ca autoritatile israeliene nu stiu de afacerile acestora pe plan extern, conform Globes.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri