Consultantul global de real estate Cushman & Wakefield a anuntat ca datele preliminare ale companiei indica o crestere globala a cifrei de afaceri de 21%, de la 1,5 miliarde dolari in 2006 la 1,8 miliarde dolari in 2007.

Printre cele mai performante birouri din regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu, Africa) se numara Germania, Cehia, Polonia, Ungaria si Romania, care a cunoscut o crestere foarte mare in primul an de functionare ca birou deplin al Cushman & Wakefield.

"Cresterea biroului din Romania este strans legata de cresterea domeniului imobiliar datorata atat dezvoltarii economice a tarii cat si pozitiei Romaniei de membru deplin al Uniunii Europene incepand cu 1 ianuarie 2007", a explicat Razvan Gheorghe, Director general al Cushman & Wakefield Activ Consulting.

Printre cele mai importante tranzactii la nivel global ale Cushman&Wakefield se numara consilierea companei Mitsubishi Estate pentru fondul de dezvoltare, in joint venture cu Legal & General, a 46.450 mp de birouri, retail si rezidential in centrul Londrei in valoare de 400 milioane de lire, consilierea companiei Lehman Brothers Real Estate si a partenerului sau francez, compania privata Atemi, pentru una dintre cele mai mari tranzactii de proprietati singulare din Europa: achizitionarea complexului de birouri Coeur Défense din Paris contra sumei de 2,11 miliarde de euro, dar si consilierea vanzarii unui portofoliu de 51 de proprietati de retail in Germania de partea Curzon Global Partners pentru 750 milioane de euro.

Potrivit reprezentantilor companiei, departamentul de retail al Cushman&Wakefield si-a mentinut si chiar extins pozitia de lider in 2007, finalizand inca 4000 de tranzactii care totalizeaza mai mult de doua milioane de metri patrati si a fost solicitata pentru inchirierea a peste 50 de centre comerciale noi. In prezent Cushman & Wakefield reprezinta peste 500 de retaileri in intreaga Europa. In Romania, Cushman & Wakefield Activ Consulting este agent exclusiv pentru mai mult de 20 de centre comerciale cat si consultant pentru un numar important de societati bancare sau retaileri.

In ceea ce priveste departamentul de birouri in primul an de functionare in Romania, Cushman & Wakefield Activ Consulting a reusit tranzactionarea a peste 40.000 mp de birouri. "Cea mai mare tranzactie cuprinde inchirierea a 14.000 mp catre un singur chirias", a declarat Florin Sorea, directorul departamentului de birouri al Cushman & Wakefield Activ Consulting.

Biroul din Romania al consultantului global de real estate, Cushman & Wakefield, a inregistrat in 2007 o cifra de afaceri de 4,5 milioane euro, depasind cu 50% estimarile din 2006 si vizeaza pentru anul acesta atingerea unei cifre de afaceri de opt milioane de euro.

La nivel global, Cushman & Wakefield este a treia companie de real estate ca marime, cu peste 12 500 de angajati care activeaza in 215 birouri din 56 de tari. Biroul din Romania a fost deschis in 2007 prin preluarea companiei locale cu care colabora de peste 11 ani, Activ Consulting, devenind astfel Cushman & Wakefield Activ Consulting.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Antreprenor: Dacă spui astăzi că mergi la muncă se uită lumea urât la tine
Setari Cookie-uri