Valoarea de piata a proprietatilor imobiliare detinute de fondul britanic de investitii Fabian in Romania era evaluata la finele lunii decembrie a anului trecut la circa 120 milioane euro, cu 52% mai mult decat suma totala a investitiilor initiale realizate de companie, de 78,5 mil. euro

Fabian detine participatii la opt proiecte imobiliare in Romania, respectiv cladirile de birouri Cascade, Cubic Center, Baneasa Business Center si Banu Andronache, Evocentre, Lakeview din Bucuresti, precum si ansamblul rezidential New Town din Capitala si un complex de locuinte din Timisoara.

Proprietatile fondului britanic in Romania insumeaza 62.850 de metri patrati de birouri in Bucuresti si circa 1.000 apartamente in Capitala si in Timisoara.

Fondul a fost infiintat in 2005 si are in vedere investitii in principalele sectoare ale pietei imobiliare din Romania. Fabian se axeaza pe achizitia de spatii de birouri si centre comerciale dar si pe parteneriate pe segmentul retail si rezidential.

Pe piata birourilor, fondul de investitii Fabian Romania Property a ajuns la un acord si cu Immoconsult Leasinggesellschaft pentru achizitia Baneasa Business Centre contra sumei de 23,9 milioane euro. Fondul a mai achizitionat, in iunie, contra sumei de 4,9 milioane de euro, imobilul de birouri Evocenter din nordul Bucurestiului.

Fabian Romania Property a achizitionat, anul trecut, si imobilul de birouri de clasa A Cubic Centre din nordul Bucurestiului dezvoltat de firma Kendama.

Tranzactia intre cele doua parti se va face in doua etape, iar fondul va plati initial 12,25 de milioane de euro, din care a achitat intr-o prima faza cinci milioane euro, sub forma unui credit. in plus, la finalizarea proiectului, prevazuta pentru a doua parte a anului 2009, Fabian va plati si restul sumei, astfel incat randamentul din chirii sa fie de 7,4-7,8%.

Fondul de investitii mai detine in Capitala alte patru imobile de birouri deja construite achizitionate la inceputul anului trecut si participatii la alte doua proiecte rezidentiale aflate in prezent in curs de executie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
CTP cumpără un proiect din punctul zero al pieței logistice din România
Setari Cookie-uri