Omul de afaceri Dinu Patriciu a declarat, ieri seara, la Arad ca prevede o cadere a sectorului imobliar, care „urmeaza sa se confrunte cu o criza fara precedent“ si „e normal ca acesta sa cada“.

„Romania este parte a pietei globale si ea nu are cum sa scape influentelor evolutiilor din aceasta piata. Ori, criza lichiditatilor din sistemul financiar mondial duce la extragerea lichiditatilor din economiile inca fragile, cu viteaza mai mare decat din oricare altele. Un simptom al acestui exod de capital este caderea bursei, iar urmatorul domeniu in care s-a investit foarte mult in ultimii ani si din care fuga capitalului se va face simtita este, cu siguranta, imobiliarul. Este vorba, in acest caz, despre o logica absolut fireasca si de necombatut“, a declarat Dinu Patriciu, citat de NewsIn.

Omul de afaceri a mai afirmat ca in urmatoarele luni, „vom asista la caderea imobiliarului dupa cum asistam, deja, de fapt, la fenomenele premergatoare“.

„Unul dintre acestea este blocarea pietei. Vanzatorii tin la pret, iar cumparatorii nu mai cumpara, ceea ce face ca numarul tranzactiilor sa scada vertiginos. Acesta este primul mod de manifestare a unei crize imobiliare“, a sustinut Patriciu.

Dinu Patriciu a participat, marti, la seria de intalniri „Dialogurile teatrului“, eveniment organizat de Teatrul Clasic „Ioan Slavici“. Omul de afaceri a sustinut conferinta cu titlul „Arta si Cultura“.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Costurile "noii normalități" de la birou, atuul operatorilor de spații flexibile
Setari Cookie-uri