Potrivit reprezentantilor BSR Europe, din cei 400 de milioane de euro pe care dezvoltatorul BSR Europe are in plan sa ii investeasca in Romania in urmatorii ani, 150 de milioane vor fi alocati orasului Brasov pentru construirea a trei proiecte rezidentiale. Acesta vor insuma 3.000 de locuinte si vor fi destinate tuturor categoriilor sociale.

Primul proiect va fi construit pe o suprafata de 67.000 metri patrati insumand peste 600 de apartamente in zona Timis-Triaj. Construirea acestuia este estimata sa inceapa in luna mai a acestui an.

"Deoarece suntem constienti de poluarea si traficul infernal din marile orase, toate proiectele vor avea suprafete generoase cu spatii verzi, parcuri, locuri special amenajate pentru copii si facilitati pentru practicarea diferitelor sporturi. In general, peste jumatate din suprafata totala a terenului este amenajata pentru spatii de recreere", a declarat managerul general al BSR Europe, Yaron Strauss.

Citeste si:

BSR Europe, alaturi de alti doi parteneri, a semnat si un acord de principiu pentru achizitia unui lot de teren in capitala Bulgariei Sofia, unde urmeaza sa dezvolte un proiect imobiliar mixt cu o suprafata totala de 100.000 metri patrati. Reprezentantii companiei au precizat ca BSR Europe va controla 42,5% din proiect si nu au dorit sa dezvaluie numele celorlalti parteneri ce vor contribui la dezvoltarea proiectului imobiliar. Costurile initiale de dezvoltare se ridica la circa 200 milioane euro.

BSR Europe se numara printre primele companii straine de imobiliare ce a intrat pe piata din Romania. Compania a construit deja o cladire de birouri cu o suprafata de 12.000 metri patrati, "Baneasa Centre" in Bucuresti, si a vandut proiectul West Park tot din Bucuresti.

BSR Europe este o companie infiintata acum 40 de ani, dezvoltand proiecte imobiliare in Europa, Statele Unite ale Americii, Israel si India. Compania a dezvoltat proiecte imobiliare care insumeaza o surafata de peste 1,58 milioane de metri patrati, fiind prezenta in zece tari din Europa Centrala si de Est.