Cel mai mare proiect al companiei pentru piata imobiliara romaneasca va fi realizat in parteneriat cu un alt investitor israelian pe un teren de circa un milion de metri patrati in comuna Afumati. Investitia se va ridica la 1,635 miliarde euro, iar Intercolony detine 65% din acest proiect, a carei construire va incepe in primul trimestru al anului viitor. Potrivit datelor companiei, proiectul din Afumati are destinatie rezidentiala, iar constructia va fi finalizata intr-un interval de sase ani de la inceperea lucrarilor.

Cel de-al doilea proiect al firmei va fi realizat in zona Floreasca din Bucuresti, langa Lacul Tei, pe un teren de circa 19.000 de metri patrati si va costa 89 de milioane de euro. Acolo, Inter Colony a cumparat un teren de 14.000 mp, pe care va dezvolta un proiect rezidential de lux ce va fi terminat in aproximativ patru ani.

Ultimul proiect anuntat pentru piata din Romania va fi realizat in orasul Voluntari, unde pe un teren de 40.000 metri patrati vor fi construite peste1.200 de apartamente, dar si un centru comercial de 10.000 mp, pentru care se vor investi aproape 100 de milioane de euro. Afacerea va fi realizata si de aceasta data impreuna cu un investitor israelian.

American Colony are in plan sa adune de pe piata de londoneza de investitii alternative (AIM) circa 400 de milioane de euro, bani ce urmeaza sa fie folositi pentru finantarea proiectelor dezvoltate de companie. Compania mai are in plan si alte proiecte rezidentiale in Ungaria si Cipru.